Haza > hírek > Tartalom

A bio-szerves műtrágyák szerepe

Jan 05, 2018

A gazdag huminsav, a fulvsav és az aminosavak mellett a mikrobiális műtrágya és a szerves trágya számos gazdag mikroorganizmust tartalmaz, nemcsak a talaj javítását és javítását, a talaj tömörödésének megakadályozását, a talaj pH-értékének mérését, a rosszindulatú baktériumok elterjedése, a növényi betegségek és a rovarkártevők előfordulása, de a nedvesség, a hőmérséklet, a növekvő zsír hatása is. Ugyanakkor a mikrobiális műtrágya és a bio-szerves műtrágya szinergetikus hatása az NPK összetett műtrágyákra szükségessé vált szerves (nagy szervesanyag tartalom), szervetlen (nagy, közepes és nyomelemek) elérése. Mikrobiális baktériumok (Bacillus subtilis , Bacillus licheniformis, Bacillus megaterium, Bacillus zselé, Trichoderma, fotoszintetikus baktériumok stb.), A megtermékenyítés, a táplálkozás és a megtermékenyítés egyensúlya.


1, a szinergikus hatása a nitrogén műtrágya


A nitrogéntartalmú műtrágya nagyrészt ammónium-hidrogén-karbonát és karbamid. Az ammónium nitrogén instabil természetű és nagyon illékony. A bio-szerves műtrágyával összekeverve a bio-szerves műtrágya erős funkcionális csoportokkal rendelkezik, mint a karboxilcsoport és a fenol karboxilcsoport, erős ioncserélő kapacitással és adszorpciós kapacitással rendelkezik. Az ammónium-nitrogén csökkenését csökkentheti. Amid-nitrogéntartalmú műtrágya, az ureáz bomlás ureázszekréciójában található nitrogén ammónium-karbonátként a növények felszívódása után. Ha az amid-nitrogén a lúgos talajba kerül, akkor az ammónium-hidrogén-karbonát bomlása az illékony anyag elvesztése, aminek következtében az amid-nitrogén kihasználása nem elég nagy. Az amid-nitrogén és a bio-szerves műtrágya kombinálva az amid-nitrogén nyilvánvaló szinergiákat mutat. Először is, az ureáz aktivitása, ami lassítja az amido-nitrogén bomlását, csökkentve az illékonyságot; a második az amid-nitrogénképző komplex, és fokozatosan lebomlik a nitrogén szabadulására, így az amid-nitrogén hatékonysága egyidejűleg növeli a biológiai bio-szerves műtrágyát. A Tevékenység elősegítheti a növényi gyökérfejlesztést és az in vivo nitrogén-anyagcserét, valamint elősegítheti a nitrogén abszorpció.


2, a foszfát műtrágya szinergetikus hatása


A talajra rendelkezésre álló foszfáttrágya, az oldható foszfort a talaj könnyedén rögzíti, savas talajban, a foszfort leginkább szabad vas- és alumíniumionok rögzítik; lúgos talajban a foszfor főként kalcium rögzítés, a rendelkezésre álló foszfor késleltetett felszabadulású foszforra való átalakulásának eredménye Még érvénytelen foszfor, a szezonális foszfor felhasználása mindössze 10-20%. Miután bio-szerves műtrágyát adtak hozzá, a vízben oldódó P rögzítése megfordítható, a rendelkezésre álló P késleltetett és hatástalan átalakulása lelassulhatott, és a szerves anyag feloldódott és feloldódott, növelte a talajban lévő P mozgási távolságát, és elősegítette a P abszorpciója a gyökérrendszerben.


3, a potas szinergikus hatása


A szerves anyagok tartalmazzák a funkcionális csoportokat, amelyek elnyelik a káliumion tárolót, mind a talajban lévő vizek károsodásának megakadályozására, mind a talajban való lemorzsolódás megelőzésére, valamint az agyag rögzítésére az agyagban. A szerves anyagok, például a huminsav huminsav, az alacsony huminsav, a kálium-szilikát, a kálium-földpát és más ásványi anyagok egyes részeinek oldódási hatása van, lassan lebomlik, növelheti a kálium felszabadulását és javíthatja a rendelkezésre álló káliumtartalmát.


4, a műtrágya szinergiája


Jelentős mennyiségű nyomelemtartalék van a talajban, de az elemek antagonizmusának és a talaj rögzítő hatásának, valamint bizonyos savas gyökök kémiai kombinációjának köszönhetően túl kevés hatékony részecskét képes felszívni a növények. A szerves anyagok és az oldhatatlan nyomelemek komplexképző reakciókat válthatnak ki, amelyek oldhatóak, a szerves savas nyomelemek komplexei könnyen felszívódnak, elősegítik a növényi gyökerek felszívódását és elősegítik a nyomelemek növényi abszorpcióját a gyökerekből az antennához. levelek más levelek terjedését.E-mail: info@agronaturetech.com