Haza > hírek > Tartalom

A huminsav fontossága

Jul 19, 2019

A huminsav- műtrágya fontos természeti erő a mezőgazdasági termelésben. A több mint 40 éves kutatási és gyártási gyakorlat bebizonyította, hogy a huminsavnak jelentős hatása van.


1. Műtrágyázza a talajt. A talaj humin anyagok és a talaj homogén illeszkedése, a növekvő talaj szervesanyag-tartalommal, a talaj granulált szerkezetének újrareagálásával javítja a talaj mikroorganizmusai életerősségét, a talaj tápanyagok egyensúlyát, javítja a talaj termékenységét, beállítja a talaj pH-értékét, csökkenti a talaj szennyeződését talaj, csökkenti a talaj sósodását, a talaj szén-tároló kapacitásának növekedését és egyéb funkciókat.


2. Optimalizálja a műtrágyát. A huminsav kiváló műtrágyaszinergista, nyomon követhető és nagy hatékonyságú. A huminsav optimalizálja a tápanyagok kombinációját, meghosszabbítja a műtrágyahatás idejét és elősegíti a tápanyagok hozzáadását. A huminsav a műtrágya felhasználási arányát átlagosan több mint 10 százalékponttal növelheti, ami 30% ~ 40% nettó növekedésnek felel meg. A huminsav-műtrágya 5–20% -kal csökkenti a kijuttatás mennyiségét, hogy biztosítsa a stabil termést és növelje a növények termését. A huminsav-műtrágya csökkentheti a megtermékenyítés számát, és egyszer megtrágyázhatja, hogy kielégítse a növények tápanyag-ellátását a növekedési időszakra.


3. Ösztönözze a növekedést. A huminsav egy nemzetközileg elismert természetes biológiai stimuláló hormon, amely természetes, kiváló minőségű és enyhe disztribúciójú, nagyon jelentős stimuláló és hatással van a növények növekedésére. A tanulmány kimutatta, hogy a huminsavnak jelentős hatása volt a gyökérnövekedés elősegítésére és a gyökéraktivitás javítására, és a gyökérszabályozásnak mind helyi, mind közvetlen hatása van (közvetett hatás), és a közvetlen hatás nagyobb volt, mint a közvetett hatás.


4.Védje az ökológiát. A huminsav és a kémiai műtrágya szerves kombinációja csökkentheti a nitrogén, foszfor, kálium és mikro-műtrágya felhasználását azáltal, hogy növeli a kémiai műtrágya felhasználási arányát, ami elősegíti az erőforrások és az energiafogyasztás megtakarítását a kémiai műtrágya előállítása során, és csökkenti a káros gázkibocsátás és a termőföld ökoszisztéma üvegházhatású gázok kibocsátására és a víz eutrofizációjára gyakorolt hatásának csökkentése.


5. Javítani kell a minőséget. A huminsav-műtrágya javíthatja a tápanyagok, például keményítő, fehérje, oldható cukor, vitaminok stb. Tartalmát. A huminsav-műtrágya csökkentheti a mezőgazdasági termékekben lévő káros anyagok maradványait, például egyes nehézfémeket, nitrátokat és növényvédőszer-maradványokat.


6. Nitrogén stabilizálása és szén megkötése. A huminsav műtrágya alkalmazása növeli a talaj szerves szénének mineralizációs arányát és felhalmozódott mineralizációs mennyiségét, javítja a talaj humuszjának összetételét és kombinációs formáját, és ezáltal növeli a talaj szerves széntartalmát.