Haza > hírek > Tartalom

Mondja el a Humic Acid Tavaszának történetét

May 02, 2018

1. A huminsav első fele "a talaj és a műtrágya harmóniájára koncentrál"

1) A történet eredete: feltárja a talaj huminsavat.

A talaj huminsav ismerete 258 évre nyúlik vissza. Abban az időben az emberek nem értették a "fekete dolog" a talajban, mindig úgy gondolta, "szellem" volt "furcsa". Később a talajkutatók "sötét anyagnak" nevezték. 1761-ig az első mezőgazdasági kémiai könyv, "a mezőgazdasági kémia alapelvei" (Wallace Wallerius) először a "humus" nevet kapta. 1786-ban a német Achard volt az első, aki kivonja a savat egy tőzegoldatból, majd huminsavat kicsapatott (a mezőgazdasági vegyészek "növényeket" kezdtek). Később 1797-ben és 1807-ben a németországi Vauquelin és Thomson Thomson humikus savakat extrahált a bomlott növényi maradványokról és a talajról a lúg felhasználásával. 47 év után végül kialakul a "fekete anyag, sötét anyag, humusz és huminsav" evolúciós folyamata. A talaj legmélyebb "sötét anyaga" a huminsav.


2) A történet fejlesztése: a talaj huminsav tudományos megértése.

A huminsav emberi felhasználása 210 évvel ezelőtti időszakra nyúlik vissza. 1809-ben német agronóm Albrecht Daniel Thae (1752-1828) a "humuszos táplálkozási elméletet" javasolta. A talaj termékenységét - gondolta - mindez a humusz tartalmától (maganyag huminsavtól) függ, a humusz az egyetlen növényi tápanyag a talajban, az ásványi anyagok csak közvetetten képesek felgyorsítani a humusz felszívódását. Humán emberi talaj huminsav felhasználásával a "természetes táplálék-termelés", a mezőgazdasági termelés, a "talaj termékenység önellátó" mezőgazdasági termelés kialakulásának elmélete irányításával nyitja meg a talaj huminsav humán felhasználásának előjeleit. 1840-ig Liebig német kémikus (Justus von Liebig, 1803-1873) "a növényi ásványi táplálkozás elmélete" elutasította a "talaj humusz táplálkozáselméletét", a gyakorlatban a vegyipari műtrágyaipar gyorsan növekedett és megváltoztatta talaj huminsav mezőgazdasági termelési mód.


3) A történet gyakorlata: huminsav ipari felhasználása.

A huminsavat Kínában fejlesztették ki az emberi méretű iparosítás. 1974-ben az államtanács kiadta a "nemzeti kiadványt [1974] 110", azaz "a humusz savas műtrágya aktív vizsgálatáról, előmozdításáról és fejlesztéséről" szóló jelentést a tűzoltóság és a mezőgazdaság minisztériuma. 1979-ben az államtanács kiadta a "guofa [1979] 200" dokumentumot, nevezetesen a huminsav átfogó felhasználásának megerősítéséről szóló állami gazdasági bizottság jelentését. A két dokumentum megnyitotta az utat a huminsav nagymértékű fejlesztéséhez és hasznosításához. Ezek közül a humusz sav "öt fontos funkciója" a mezőgazdasági alkalmazások vonzotta világszerte a figyelmet, és továbbra is szerepet játszik az alapítvány. Közel 30 éve, a kínai humusz sav ipari szövetség irányítása alatt, a huminsav mezőgazdasági területekkel kapcsolatos elméleti, technológiai és termékkutatással foglalkozó iparág már létrehozta a zöld humuszos műtrágya termékrendszert, a zöld peszticid termékek rendszere, a zöld származékok rendszer, amely teljes mértékben képes forrni, feltételesen garantálja az élelmiszerbiztonságot a termelésben. Különösen az elmúlt 10 évben, a világ egyre több tanulmány a szerepe huminsav, van egy növekvő tendencia a szám, Kína huminsav száma, összes idézett gyakorisága irodalomkutatás a legmagasabb a világon, megelőzve az Egyesült Államok , Németország és más országok. Ez nem csak a huminsav tudományos kutatásának fejlődését és haladását tükrözi világszerte az elmúlt 10 évben, hanem azt is bizonyítja, hogy Kína a humuszsav-kutatás fejlesztésében vezet a világban. Jelenleg az állandó alapgazdaság építésének megerősítése és a művelt földterületek minőségének javítása érdekében a huminsav teljesen megőrzi a talajt, hogy a föld "mestere" legyen.


2. Következtetés

A "közös sors közössége" építése nem választható el a mezőgazdaságtól, és a "talaj és műtrágya harmóniája" a sarokköve. Az új korszakban aktívan reagálnunk kell Xi JinPing főtitkár felhívására, és új kapcsolatot kell kialakítanunk a "talaj és műtrágya harmónia" a huminsav "két centrumával". Tavasszal a virágok frissek, a méz illatos, hagyja, hogy a robbantóknak legyen az új korszak gyümölcse, várjuk és látjuk.