Haza > hírek > Tartalom

Kálium Humate erős lúgos és maró hatású

Sep 22, 2017

Kálium-hidroxid (kémiai képlet: KOH, mennyiség: 56,11) fehér por vagy pelyhes szilárd anyag. Kálium-humát Olvadáspont: 360 ~ 406 ° C, forráspont 1320 ~ 1324 ° C, relatív sűrűsége 2,044 g / cm3, lobbanáspont 52 ° F, törésmutató n20 / D1,421, gőznyomás 1 mmHg (719 ° C) . Kálium Humate Erős lúgos és maró hatású. Könnyen felszívja a nedvességet a levegőben és elgyengíti, a szén-dioxid kálium-karbonát felszívódását. Körülbelül 0,6 rész forró vízben, 0,9 rész hideg vízben, 3 tömegrész etanolban és 2,5 rész glicerinben oldódik. Ha vízben, alkoholban vagy savval kezelik, akkor nagy mennyiségű hőt termel. Kálium-humát A 0,1 mol / l koncentrációjú oldat pH-ja 13,5 volt. Közepes toxikus, fele halálos dózis (patkány, orális) 1230mg / kg. Etanolban oldódik, éterben kevéssé oldódik. Nagyon erős lúgos és maró hatású, jellegzetes és maró hatású.

A szervezetnek égő hatása van, feloldhatja a fehérjét, Potassium Humate a lúgos denaturált fehérje képződését. A bőrtől kifolyó oldat vagy por, különösen a nyálkahártyára rázódva, puha puha nyelőcsövet eredményezhet. Minél magasabb az oldat koncentrációja, annál magasabb a hőmérséklet, a Kálium Humate, annál erősebb a hatás. A szemébe ropogtatva nem csak a szaruhártyát károsíthatja, hanem a szem szövete is károsodhat.

A megengedett legnagyobb koncentráció 0,5 mg / m. A munkát meg kell akadályozni, hogy megérintse a bőrt és a szemeket, például véletlenül érintse meg a vizet, és megmoshatja a sérült részeket, majd 5% -os ecetsavval, borkősavval, sósavval vagy citromsavval nedvesítse; mint a szemek fröccsenése, Kálium A víz vagy a sóoldat óvatos alkalmazását óvatosan kell lassan mosni 10 ~ 30 percig, majd kattintsunk a carnivakain 2% -ára vagy a cardaine oldat 0,5% -ára. Az üzemeltetést az egyenruhából készült erős ruhával kell viselni, gumikesztyűt, mandzsettát, kálium Humate kötényt, cipőt viselni és egyéb munkavédelmi termékeket viselni, a kezeket semleges és hidrofób kenőccsel kell bevonni.

1, nedvszívó anyagként, abszorbensként oxálsav és különböző kálium előállítására, de galvánozásra, szobrászatra, litográfiára és így tovább.

2, főként olyan nyersanyagok előállításához használják, mint a kálium, így kálium-permanganát, kálium-karbonát és így tovább. A gyógyszeriparban kálium-bór, spironolakton, heparanol, tesztoszteron-propionát és így tovább. Könnyűiparban kálium-szappan, alkáli elemek, kozmetikumok (mint például hideg krém, krém és sampon) előállítására. A festékiparban a Kálium Humate festékek előállítására, például a kék RSN csökkentésére és így tovább. Az elektrokémiai iparban, galvanizálás, szobrászat stb. A textiliparban a nyomtatáshoz és festéshez, a fehérítéshez és a mercerizáláshoz, valamint az emberi szálak gyártásához felhasznált nagyszámú poliészter rost alapanyagaihoz. Ezenkívül használják a kohászati ​​fűtőberendezések és a bőr zsírtalanítása és így tovább.

3, kémiai nyersanyagok, gyógyszerek, kálium Humate háztartási vegyi anyagok és így tovább.

4, analitikai reagensként, elszappanosítási reagensként, szén-dioxidban és nedvesség-abszorberben.

5, a vegyipar mosószappan, puha szappan sampon, krém, hideg krém, sampon és egyéb nyersanyagok előállításához. A gyógyszergyártás progeszteron, vanillin és egyéb nyersanyagok előállítására. A festékipar a melamin festékek előállítására szolgál. Kálium-humát Az akkumulátoripar alkalikus elemeket állít elő.