Haza > hírek > Tartalom

Kálium Humate, hogy a mérgező

Nov 02, 2017

A kálium-hidroxidnak égő hatása van a szövetekre, amelyek feloldhatják a fehérjéket és lúgos denaturált fehérjéket képezhetnek. Az oldat vagy a por a bőrön, különösen a nyálkahártyán keresztül fröcskölt, ami lágy szúrásokat eredményezett. Minél nagyobb az oldat koncentrációja, annál nagyobb a hőmérséklet, annál erősebb a hatás. A szemébe fújva nemcsak a szaruhártyát károsíthatja, hanem a szem mély szövetét is károsíthatja.

A legmagasabb megengedhető koncentráció 0,5 mg / m volt. A munkának meg kell akadályoznia, hogy megérintse a bőr és a szemek, ha véletlenül megérintették, megsérültek a rendelkezésre álló vízzel mosható alkatrészek, majd nedvesítsék össze 5% -os ecetsavval, borkősavval, sósavval vagy citromsavval; mint pl. az emberi szempermet, a használt víz vagy sóoldat óvatosan lassan mosni 10 ~ 30 percig, majd a novokain ropivakain-oldat 2% vagy 0,5% -ára. Ha a műveletet erős kendővel kell elvégezni, gumikesztyűt, ujjat, kötényt, gumi cipőt és egyéb munkaeszközöket kell viselni, a kezeket semleges és hidrofób kenőccsel kell bevonni.

Kálium-hidroxid biztonsági intézkedések: bőrrel való érintkezés esetén: azonnal távolítsa el a szennyezett ruházatot, majd legalább 15 percig nagy mennyiségű folyóvizet öblítse le. Orvosi kezelés.

Szembe kerülés: azonnal emelje fel a szemhéjat és alaposan öblítse le bő folyó vízzel vagy sóoldattal legalább 15 percig. Orvosi kezelés.

Belégzés: gyorsan menekülni a helyszínről a friss levegőre. Tartsa meg a légutakat akadálytalanul. Ha a légzés nehéz, oxigént kell adni. Ha a légzés leáll, azonnali mesterséges lélegeztetést végeznek. Orvosi kezelés.

Lenyelés: gargarizál vízzel, tejjel vagy tojásfehérrel. Orvosi kezelés.

Tűzoltó módszer: víz és homok használatával mentse el, de meg kell akadályoznia a terméket a víz elcsöpögésétől és égési sérülést okozva.

Kálium-hidroxid felhasználásra és felhasználásra

Kálium só előállításához felhasznált szervetlen ipari anyagok, így kálium-permanganát, kálium-nitrit, két kálium-hidrogén-foszfát és más nyersanyagok. A vegyipar használt szappan, szappan és kálium mosó sampon puha szappan, krém, krém, sampon és más nyersanyagok. A gyógyszergyártást progeszteron, vanillin és egyéb nyersanyagok előállítására használják. A festékipar a melamin festékek előállítására szolgál.

Az akkumulátort az alkáli elemek gyártására használják. Szárító anyagként kálium-szappan, oxálsav és különféle sók előállításához használják, amelyeket galvanizálás, gravírozás, litográfia stb. A káliumot elsősorban olyan nyersanyagok előállításához használják, mint a kálium-permanganát, kálium-karbonát, stb. A gyógyszeriparban kálium-bór-hidrid, spironolakton, batil-alkohol, progeszteron és tesztoszteron-propionát előállítására. Kálium-szappan, alkáli elem, könnyűipar kozmetikumok (mint krém, krém és sampon) előállítására.

A festékiparban íves festékek előállítására használják, mint pl. Kék kék RSN stb. Az elektrokémiai iparban galvanizálás, gravírozás és így tovább használják. A textiliparban nyomtatáshoz, fehérítéshez és mercerizáláshoz használják, és a fő szálak és poliészter szálak fő nyersanyagaként használják. Ezenkívül a fémkohászati ​​fűtőszerekben és a bőr zsírtalanításában is alkalmazzák. Alapvető vegyi alapanyagok, amelyeket az orvostudományban, a napi vegyiparban stb. Használnak. Abszorbensek analitikai reagensekhez, elszappanosítási reagensekhez, szén-dioxidhoz és vízhez, amelyeket a gyógyszeriparban is használnak.