Haza > hírek > Tartalom

Kálium Humate vízreakció

Oct 11, 2017

Kálium-hidroxid (kémiai képlet: KOH, mennyiség: 56,11) fehér por vagy pelyhes szilárd anyag. Kálium-humát Olvadáspont: 360 ~ 406 ° C, forráspont 1320 ~ 1324 ° C, relatív sűrűsége 2,044 g / cm3, lobbanáspont 52 ° F, törésmutató n20 / D1,421, gőznyomás 1 mmHg (719 ° C) . Erős lúgos és maró hatású. Könnyen felszívja a nedvességet a levegőben és elgyengíti, a szén-dioxid kálium-karbonát felszívódását. Körülbelül 0,6 rész forró vízben, 0,9 rész hideg vízben, 3 tömegrész etanolban és 2,5 rész glicerinben oldódik. Kálium-humát Vízben, alkoholban vagy savval kezelve nagy mennyiségű hőt hoz létre. A 0,1 mol / l koncentrációjú oldat pH-ja 13,5 volt. Közepes toxikus, fele halálos dózis (patkány, orális) 1230mg / kg. Etanolban oldódik, kálium Humát enyhén oldódik éterben. Nagyon erős lúgos és maró hatású, jellegzetes és maró hatású

1, nedvszívó anyagként, abszorbensként oxálsav és különböző kálium előállítására, de galvánozásra, szobrászatra, litográfiára és így tovább.

2, főként olyan nyersanyagok előállításához használják, mint a kálium, így kálium-permanganát, kálium-karbonát és így tovább. A gyógyszeriparban a Kálium Humate kálium-bór, spironolakton, heparanol, tesztoszteron-propionát és így tovább. Könnyűiparban kálium-szappan, alkáli elemek, kozmetikumok (mint például hideg krém, krém és sampon) előállítására. A festékiparban festékek előállítására, például a kék RSN csökkentésére és így tovább. Az elektrokémiai iparban, galvanizálás, szobrászat stb. A textiliparban a nyomtatáshoz és festéshez, a fehérítéshez és a mercerizáláshoz, a Kálium Humate-hoz, és számos, a műszálak gyártásához használt poliészter rost alapanyagaihoz. Ezenkívül használják a kohászati ​​fűtőberendezések és a bőr zsírtalanítása és így tovább.

3, kémiai nyersanyagok, gyógyszerek, háztartási vegyi anyagok és így tovább.

4, analitikai reagensként, elszappanosítási reagensként, szén-dioxidban és nedvesség-abszorberben.

5, a vegyipar a mosó szappan, Kálium Humate sampon lágy szappan, krém, hideg krém, sampon és egyéb nyersanyagok. A gyógyszergyártás progeszteron, vanillin és egyéb nyersanyagok előállítására. A festékipar a melamin festékek előállítására szolgál. Az akkumulátoripar alkalikus elemeket állít elő.

Elektrolit készítése higanyelektrolízishez diafragmaelektrolízissel. Elektrolízis kamra az anódhoz grafitból (vagy fémből), higany katódként, Klóium humát elektrolízis klórgázzal klórszárításhoz, kálium amalgám képződése a higanykamrába. Az el nem reagált kálium-klorid többségét híg sóoldatban kezeljük és visszavisszük a nyersanyag-oldó lépésre. A kálium-amalgám vízzel reagál kálium-hidroxid és hidrogén előállítására. A kálium-hidroxid-koncentráció 45-50% -os higanyoldatának köszönhetően folyékony kálium-hidroxid-termékekként, kálium-humátként, de a szilárd vagy kálium-hidroxidból készült pálcikaalapú szódavíz felhasználásával is felhasználható.