Haza > hírek > Tartalom

Kálium Humate A zavarosság oka

Sep 29, 2017

1, a beton zsugorodási teljesítménye. Kálium-hidroxid-betonnal kevert kálium-humát szobahőmérsékleten történő megőrzéssel, a kontrakció első két hónapja kissé nagyobb, három hónappal a hozzáadottnál kisebb beton zsugorodás keverékét követően.

2, fagyálló-felolvasztás. A kálium-hidroxid a betonnal összekeveredve, az ömlesztett sűrűség, mint az idő, nem nagy, ami azt jelzi, hogy tömörsége, és így jobb a fagyásgátló-olvadás.

3, anti-vegyes tulajdonságokkal rendelkezik. Kálium-hidroxid betonnal, Kálium A nedvességállóság címkéjének megerőltetése, mint a címke vízzáróságán történő koaguláció hozzáadása.

4, a kúszó a beton. A kálium-hidroxiddal kevert beton habarcsmennyisége kisebb, mint a nem adalékos betoné, és a kúszási együttható kicsi, a Kálium Humate, így megőrzi a szükséges teljesítményt előfeszített melee talajban.

5, egyéb tulajdonságok, a kálium-hidroxid beton karbonizáció és korrózió hozzáadása, a kálium-humát stb. Általánosságban, normál használat mellett, nem találták káros hatásokat.

Kálium-hidroxid-oldattal azelőtt, hogy a kálium-hidroxid szilárd anyagot közvetlenül a mérőlombikba nem helyezzük, mert a vízben oldott kálium-hidroxid egzotermikus, a kálium-humát esetében egy bizonyos mennyiségű kálium-hidroxidot kell lemenni egy kis pohárba.

Vegyünk 5,8-6 gramm kálium-hidroxidot 1000 ml desztillált vízhez, kálium-humát desztillált vízzel a szén-dioxid elpárologtatása előtt, vegyünk 3 gramm kálium-hidroxidot kis kapacitású palackba, majd a 100 ml desztillált vízbe.

Ezután lassan befecskendeztük a főtt szén-dioxidot, és lehűtöttük a desztillált vizet / ionmentesített vizet, és folyamatosan kevertük egy üvegrúddal, hogy a kálium-hidroxid teljes mértékben feloldódott, a kálium-humátot, majd a természetes hűtését a mérőlombikban.

Ezután felforraltuk a CO2 eltávolítását, és lehűtöttük a desztillált vizet / ionmentesített vizet az üveg és a főzőpohár 3 - 4-szeres mosására, majd a folyadékot a mérőlombikba, majd a palack térfogatát.

Körülbelül fél órával később a kálium-hidroxid oldata sikeres volt.

A szilárd kálium-hidroxid zavarosságának oka, hogy a kálium-hidroxid reagens karbonátot tartalmaz. Amikor az alkohollal kálium-hidroxid reagenssel adjuk hozzá, az alkohollal oldhatatlan kálium-humát-kálium-karbonátot és nátrium-karbonátot szuszpendáljuk az alkoholban, ami az oldat zavarosságát eredményezi. Az oldat turbiditásának megakadályozásának kulcsa a karbonát eltávolítása.

Ha a kálium-karbonátot a kálium-karbonát standard oldatában kívánja eltávolítani, csak vegye be a kálium-hidroxid reagensek, a kálium-humát szükséges koncentrációját, majd adjunk hozzá metanolt, rázzuk fel, tegyük félre egy hétig, amíg az oldat tiszta, kicsapódik.

De a karbonátok eltávolítása szilárd kálium-hidroxidban, a Kálium Humate nem tudja használni a fenti eljárást, mert az etanol víztartalmának 95% -a magas, a vízben oldott karbonát része lesz, nehéz elkülöníteni, szilárd kálium-hidroxid 10% bárium-klorid-oldatot adunk hozzá (kb. 3 5 ml bárium-klorid oldat), kb. két héten át állni hagyjuk a kálium-humátot addig, amíg az oldat tiszta, szűrjük, a csapadékot eldobjuk, és az oldatot felvisszük.