Haza > hírek > Tartalom

Kálium Humate erős alkáli és maró hatású

Jul 12, 2017

Kálium-hidroxid (kémiai képlet: KOH, kálium-humát mennyisége: 56,11) fehér por vagy pelyhes szilárd anyag. Olvadáspont: 360 ~ 406 ° C, forráspontja 1320 ~ 1324 ° C, relatív sűrűsége 2,044 g / cm3, lobbanáspont 52 ° F, törésmutató n20 / D1,421, gőznyomás 1 mmHg (719 ° C). Erős lúgos és maró hatású. Kálium-Humate Könnyen felszívja a nedvességet a levegőben és elgyengíti, a szén-dioxid kálium-karbonát felszívódását. Körülbelül 0,6 rész forró vízben, 0,9 rész hideg vízben, 3 tömegrész etanolban és 2,5 rész glicerinben oldódik. Ha vízben, alkoholban vagy savas kezeléssel oldódik, sok hő keletkezik. Kálium-humát A 0,1 mol / l koncentrációjú oldat pH-ja 13,5 volt. Közepes toxikus, fele halálos dózis (patkány, orális) 1230mg / kg. Etanolban oldódik, éterben kevéssé oldódik. A kálium-humát nagyon erős lúgos és maró hatású, a természet és a nátrium-hidroxid hasonló.

1, szárító, abszorbens, kálium-humátként alkalmazható oxálsav és különböző kálium előállítására, de galvánozásra, szobrászatra, litográfiára és így tovább.

2, főként olyan nyersanyagok előállítására használják, mint a kálium, a kálium-humát, így a kálium-permanganát, a kálium-karbonát és így tovább. A gyógyszeriparban kálium-bór, spironolakton, heparanol, tesztoszteron-propionát és így tovább. Könnyűiparban kálium-szappan, alkáli elemek, kozmetikumok (mint például hideg krém, krém és sampon) előállítására. Kálium-humát A festékiparban festékek előállítására, például a kék RSN csökkentésére és így tovább. Az elektrokémiai iparban, galvanizálás, szobrászat stb. Kálium-humát A textiliparban, a nyomtatáshoz és a festéshez, a kálium-humát fehérítéshez és mercerizáláshoz, valamint számos szálas anyag gyártásához használt poliészter szálak fő nyersanyagai. Kálium-humát Ezenkívül azt is használják a kohászati ​​fűtőberendezések és a bőr zsírtalanítása és így tovább.

3, kémiai nyersanyagok, gyógyszerek, háztartási vegyi anyagok és így tovább.

4, analitikai reagensként, elszappanosítási reagensként, szén-dioxidban és nedvesség-abszorberben.

5, a vegyipar a mosószappan, sampon szappan, kálium-humate krém, krém, krém, sampon és egyéb nyersanyagok előállításához. A gyógyszergyártás progeszteron, vanillin és egyéb nyersanyagok előállítására. A festékipar a melamin festékek előállítására szolgál. Az akkumulátoripar alkalikus elemeket állít elő.

A szervezetnek égő hatása van, feloldhatja a fehérjét, Potassium Humate a lúgos denaturált fehérje képződését. A bőrön rágó oldat vagy por, különösen a nyálkahártyára fonódó kálium-humate, puha puha nyálkahártyát eredményezhet. Minél nagyobb az oldat koncentrációja, a Kálium Humate, annál magasabb a hőmérséklet, annál erősebb a hatás. A szemébe ropogtatva nem csak a szaruhártyát károsíthatja, hanem a szem szövete is károsodhat.

A megengedett legnagyobb koncentráció 0,5 mg / m. A munkát meg kell akadályozni, hogy megérintse a bőrt és a szemeket, például véletlenül érintse meg a vizet, és megmoshatja a sérült részeket, majd 5% -os ecetsavval, kálium-humát borkősavval, sósavval vagy citromsavval nedvesítse; mint pl. a szemek fröccsenése, a víz vagy a sóoldat óvatos alkalmazása lassú mosással 10 ~ 30 perc, majd kattintson a karnivakain 2% -ára vagy a cardaine-oldat 0,5% -ára. A műveletet a teljes munkaruha anyagának kell viselnie, gumi kesztyű, mandzsetta, kálium Humate kötény viselése, cipők viselése és más munkavédelmi termékek viselése közben, a kezeket semleges és hidrofób kenőccsel kell bevonni.