Haza > hírek > Tartalom

Kálium Humate tartalomelemzés

Oct 18, 2017

A nátrium-hidroxid és a kálium-hidroxid analitikai kémiájában gyakran felcserélhető. De néhány alkalmazás, nem változtathatnak. Mint például a kálium-hidroxiddal meghatározott hidrogéngenerátor. Nátrium-hidroxiddal meghatározott nátrium-nátrium-mész. Nátrium-hidroxid higroszkópos, mint a kálium-hidroxid erős, így a kálium-hidroxid, amelyet általában kémiai analízis során alkalmaznak. Ugyanúgy, ha nátrium-hidroxid-szárító anyagként használja. Például, ha azt mondja, hogy az orvosi nátrium lime, meg van adva a nátrium-hidroxid. De két a nátrium-hidroxid olcsóbb áron, amikor helyettesítheti a nátrium-hidroxidot.

Mindkettő erősen maró hatású, és nem szabad érintkezésbe kerülni a fémtartállyal, és le kell zárni és meg kell őrizni. Nincs különbség köztük.

A nátrium-hidroxid fizikai tulajdonságai:

Egyetlen termék színtelen átlátszó kristály, relatív sűrűsége 2,130, olvadáspontja 318,4 ° C. A forráspont 1390 ° C. A kaustikus szóda piac szilárd és folyékony két: tiszta fehér, szilárd nátrium-hidroxid, blokkok, lemez, rúd, szemcsés, nagyon törékeny. A tiszta folyékony nátrium-hidroxid színtelen átlátszó folyadék. A szilárd nátrium-hidroxid erős higroszkópos. Vízben oldódik, és feloldásakor nagyon lúgos és zsíros érzés. Etanolban és glicerinben oldódik; Nem oldódik acetonban és éterben. Nagyon maró hatású és maró hatással van a rostokra, a bőrre, az üvegre és a kerámiára. Dementáló reakció klórral, brómmal, jóddal és más halogénekkel; A só és a víz savak semlegesítésével keletkezik.

A kálium-hidroxid fizikai tulajdonságai:

Fehér rhombikus kristály, ipari termékek fehér vagy világosszürke blokk vagy klub alakú. Relatív sűrűség 2,044 (20 ° C), olvadáspontja 360,4 ° C. A forráspont 1320 ~ 1324 ° C. Vízben oldódik, feloldódik, amikor felszabadul számos oldat hő, erős vízfelszívódás, felszívja a nedvességet a levegőben és feloldódik, és fokozatosan elnyeli a széndioxidot kálium-hidroxidnak. Etanolban oldódik, éterben kevéssé oldódik. Erős alkáli és maró hatású, tulajdonságai hasonlóak a marószóda maró hatásához.

Tartalomelemzés: a pontos minta kb. 1,5 g, 40 ml új forró és hűtővízben oldható, hidegen 15 ° C-ra, fenolftalein tesztoldattal (TS-167) több csepp, 1 mol / l sav titrálással. Amikor a rózsaszín eltűnik, jegyezze fel az elfogyasztott sav mennyiségét, adjunk hozzá metil-narancsszínű vizsgálati oldatot (TS -148), és folytassuk a titrálást addig, amíg a rózsaszín nem állandó. Jegyezze fel a titráláshoz szükséges teljes térfogatot. Minden 1 mol / l kénsav Ml 56,11 mg teljes lúgossággal (KOH) egyenértékű.