Haza > hírek > Tartalom

Kis újév

Feb 08, 2018

Kicsi újév (kínai: Xiaonian), általában egy héttel a holdújév előtt. Ez is ismert a Konyha Istenének Fesztiválja, az istenség, aki felügyeli az egyes háztartások erkölcsi jellegét.

Itt van hat dolog, amit tudnod kell a Kis Újévről, a tavasz kezdetének újabb jeleiről. 小年夜.jpg

1. Ajánljon áldozatokat a Konyha Istennek

A Kis Új Év egyik legkülönösebb hagyománya a Konyha Istene papírképének égése, amely az Isten szellemét a Mennybe küldte, hogy az elmúlt évben tájékoztassa a család viselkedését. A Konyha Istent ezután üdvözölte az otthonról a paplan melletti új papírokon keresztül. Ebből a szempontból a Konyha Isten egy éven át felügyeli és védi a háztartást.


A legtöbb ajánlat különböző fajtájú édességek. Úgy gondolják, hogy ez lezárja a Konyha Isten száját, és bátorítja őt, hogy csak jó dolgokat mondjon a családról, amikor felemelkedik a mennybe, hogy beszámoljon.


2. Ház tisztítása

A Laba Fesztivál, az utolsó holdhónap nyolcadik napján és a kis újéven, a huszonharmadik napon a családok egész Kínában átfogó házi tisztítást végeznek, és az újévre felkészülve öregítik a régieket.


A kínai népi hiedelmek szerint az év utolsó hónapjában a szellemek és az istenségeknek meg kell választaniuk, hogy visszatérnek a Mennybe, vagy hogy a Földön maradjanak. Úgy gondolják, hogy a szellemek és istenségek időben történő távozásának biztosítása érdekében az embereknek alaposan meg kell tisztítani mind a személyeket, mind a lakóhelyüket, minden utolsó fiókhoz és szekrényhez.


3. Egyél Guandong cukorka

A Guandong cukorka, a ragadós kölesből és csíráztatott búzából készült ragacsos étel, egy hagyományos étel, amelyet a kínai emberek a Konyha Istene Fesztiválján evenek.

4. Ragassza be a papírdarabokat az ablakokhoz

A kis újévben levágják az előző tavaszi fesztivál régi kupát és papírdarabokat, és új ablakdíszeket, újévi plakátokat és kedvező dekorációkat ragasztanak fel.

5. Fürdő és hajvágás


Ahogy a régi kínai mondás elmondja, hogy gazdag vagy szegény, az emberek gyakran fodrászattal rendelkeznek a Tavaszi Fesztivál előtt. A fürdőzés és a fodrász tevékenységét gyakran a kis újév veszi.

6. A tavaszi fesztivál előkészítése

Az emberek elkezdik készíteni a szükséges intézkedéseket a Tavaszi Fesztiválra a Kis Újév óta. Mindent meg kell vásárolni előre, hogy az ősöknek ajánlatot kelljen adni, szórakoztatni a vendégeket, és táplálni a családot a hosszú szabadság alatt.