Haza > hírek > Tartalom

Folyékony tulajdonság

Sep 05, 2017

A folyadék a három fő fizikai forma egyike. Nincs határozott alakja, és gyakran érintik a tartályt. A térfogata állandó nyomás és hőmérséklet változatlan marad. Ezenkívül a folyadéknak a tartály oldalán kifejtett nyomása eltér a többi állapotától.

Nincs határozott alakja, folyékony, és gyakran érintik a tartályt. A tartály alakja, a folyadék, a folyadék alakja. Bizonyos térfogata van, és a folyadék térfogata állandó nyomás és hőmérséklet változatlan. Nehéz összenyomni egy kisebb kötetre.

Kapcsolat a nyomáshőmérséklettel: a folyadék térfogata állandó nyomás és hőmérsékletváltozás mellett állandó. Ezenkívül a folyadék nyomást gyakorol a tartály oldalára, valamint más fizikai állapotokra. Ezt a nyomást minden irányban el kell küldeni, nem csökken, és nem növekszik a mélységgel (annál mélyebb a víz, annál nagyobb a víznyomás).

A hőmérséklet vagy csökkentett nyomás növelése általában párologtatja a folyadékot, és gázgá válik, például fűtővizet vízgőzbe. A nyomás vagy a hűtés általában megszilárdítja a folyadékot és szilárdvá válik, például csökkentve a vizet jégre. Azonban a nyomás önmagában nem csepegtet minden gázot, például oxigént, hidrogént és héliumot.

Folyadék és nyomás

Ha a nyomás P, ha a nyomás P:

P = rho GH

Rho a folyadék sűrűsége.

G = gravitáció

H = középpont a folyadék felszínéhez

A folyadék folyadék, és bármilyen formában van ebben a formában. Ha a folyékony molekulák van der Waalsja megtörik, az objektum gázállapotúvá válik; Amikor a folyadék molekulái közötti hő csökken, a molekulák közötti kémiai kötések kialakulhatnak, és a kémiai kötések szilárdvá válnak, amikor a molekulák dominálnak.

Folyékony és szilárd, folyékony és az izotróp tulajdonságok (fizikai tulajdonságok különböző irányokban), vagyis mivel a tárgyak szilárdról folyadékra, a hőmérséklet emelkedése miatt atom- vagy molekuláris mozgást eredményeznek, és nem tudják tartani az eredeti rögzített pozíciót, így az áramlás keletkezik. De ezen a ponton a molekulák vagy atomok vonzereje nagyobb, így nem diszpergálódnak, így a folyadéknak még mindig van egy bizonyos térfogata.

Valójában a folyadék belsejének számos kicsi régiója még mindig hasonló kristályt alkot - a "kristályos tér". A likviditás az "osztály zóna", amely áthelyezhető egymástól a másikba. Mi metafora, az aszfalt kikapcsolt "forgalom", minden autónak van egy rögzített pozíciója az az ember, aki egy "zónában", és a viszonylagos mozgás az autó és az autó, ez létrehozza az áramlás az egész csapat.

A folyadék eltér a gázoktól, bizonyos mennyiségű. A folyadék különbözik a szilárd állapottól. Folyékony, ezért nincs rögzített alakja. A folyadékkristályon kívül mind folyékony, mind amorf szilárd anyagok izotrópok, amelyek a folyadék fő makroszkopikus jellemzői.