Haza > hírek > Tartalom

Az éghajlatváltozás hatásai a kínai mezőgazdaságra

Nov 07, 2018


"Az éghajlatváltozás elkerülhetetlen tendencia, és a kínai mezőgazdaságra gyakorolt hatása továbbra is meg fog mutatkozni: amit meg kell tennünk, hogy előnyöket keressünk és elkerüljük a hátrányokat, hogy a mezőgazdasági termelés fokozatosan alkalmazkodhasson az éghajlatváltozás hátteréhez!" . A zhou bing szakértői elemzés szerint az éghajlatváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatása előnyökkel és hátrányokkal együtt létezik, de a kedvezőtlenebb hatások jelentősebbek.


image


A telepítésre gyakorolt hatás


1. A széndioxid koncentráció növekedése és az éghajlat felmelegedése elősegíti a növények fotoszintézisét, a növekedési periódus meghosszabbítását és a növénytermesztési potenciál növekedését.

2. Amint a hőmérséklet emelkedik és az ültetési határ északra mozog, az alkalmas ültetési terület tovább bővül.

3. A felmelegedési klíma és a növények hűtésének csökkenése kedvező feltételeket teremt a mezőgazdasági termelés számára.

4. Másrészt a hőmérséklet növekedésével a növények növekedési periódusa lerövidül és a növekedés üteme csökken;

5. A hőmérséklet emelkedése növelni fogja a mezőgazdasági betegségeket és rovarirtókat, felgyorsítja a talaj szerves anyagok bomlását, lerövidíti a műtrágyák felszabadulási ciklusát, növeli az öntözés költségeit, ezáltal növeli a mezőgazdasági termelés költségeit;

6. A széndioxid-koncentráció fokozása, a növények által elnyelt szén és a nitrogén-felszívódás, az alacsonyabb fehérjetartalom, és ezáltal a mezőgazdasági termékek minőségének csökkentése.

7. A jövőben a szén-dioxid koncentráció folyamatos növekedésével a növények növekedési üteme gyorsul és a növekedési időszak rövidül.


Tanács


1. Az ültetési rendszer és szerkezetének kiigazítása során teljes mértékben ki kell használni az éghajlati erőforrásokat, meg kell erősíteni az erős ellenállással és a különböző klimatikus típusokhoz megfelelő ökológiai típusokkal rendelkező újfajta fajokat, és növelni kell a termények természeti katasztrófákhoz való képességét ;

2. A katasztrófamegelőzés és -csökkentő kapacitás fokozására irányuló mezőgazdasági technikai intézkedések javítása;

3. A mezőgazdasági éghajlat és az ökológiai környezet javítása és az ökológiai mezőgazdaság előmozdítása;

4. Meg kell erősíteni a mezőgazdasági katasztrofális időjárás előrejelzését és megelőzését.www.agronaturetech.com

e-mail: info@agronaturetech.com