Haza > hírek > Tartalom

Humic sav A tárolási módszer

Sep 25, 2017

A huminsav a természetben széles körben használt szerves anyag, amelyet széles körben használnak a mezőgazdaságban, az erdészetben, az állattenyésztésben, a kőolajban, a vegyiparban, az építőanyagokban, az orvostudományban, az egészségügyben, a környezetvédelemben és más területeken. Különösen az ökológiai mezőgazdaság építése, a környezetszennyezés nélküli mezőgazdasági termelés, a zöld élelmiszerek, a környezetszennyezés-mentes környezetvédelem és így tovább a huminsav népszerűsítése nagyon dicséretes. Kiderül, hogy az emberi élet nem élhet huminsav nélkül.

A huminsav a növények és állatok maradványai, főként a növények maradványai, a mikroorganizmusok bomlása és átalakulása, valamint a szerves anyagok egy osztályának felhalmozódása a geokémiai folyamatok sorozatán keresztül. Ez egy megdöbbentő összeg, milliárd tonna. A folyó és a tó, a talajszén, a felület nagy része nyoma. Széleskörű létezésének köszönhetően a földre gyakorolt ​​hatás is nagyszerű, beleértve a szénciklusot, az ásványi migráció felhalmozódását, a talaj termékenységét, az ökológiai egyensúlyt és más szempontokat. A talajban található huminsav mennyisége a legnagyobb, de a tartalma átlagosan kevesebb, mint 1%, és a sós víz mennyisége nem kicsi, de a koncentráció alacsonyabb. A leginkább ígéretes humuszsav-erőforrások az alacsony fűtőértékű szén, mint a tőzeg, a lignit és az időjárási szén. Ezek közül a huminsavtartalom eléri a 10-80% -ot. Kína szénkészletei nagyon gazdagok. Az adatok szerint 5 milliárd tonna tőzeg, 126,5 millió tonna lignit és nincsenek statisztikák az időjárási szénről. Ebben az értelemben a huminsav előállítása és alkalmazása szintén a szénvegyipar egyik szempontja. A huminsav makromolekulák alapszerkezete az aromás gyűrű és a lipidgyűrű, amelyeknek karboxil-, hidroxil-, karbonil-, kinon- és metoxilcsoportja van.

Túlélési status quo

A humuszt a halál biológiai anyaga termeli, például a lignint, amely mikrobiális lebomlással degradálható, és nem bomlik tovább. Specifikus teljesítménye és szerkezete függ a víz vagy a talaj forrásának adott mintájához. Bár a humusz forrása eltér, a teljesítmény nagyon hasonló. A huminsav három fő részre osztható a talajban és az üledékben: Huminsav (HA), fulvosav (FA) és humán (HM). A HA oldható a bázisban, de vízben és savban oldhatatlan; Az FA mind lúgban oldódik, és vízben és savban oldódik; A HM pedig hígított lúgban oldódik, vízben és savban oldhatatlan. Az a képesség, hogy a fémionokat a vízben eloszthassák, hogy megkönnyítse a tápelemek átvitelét a növényekre és javítsa a talaj szerkezetét, elősegíti a növények növekedését. Ennek a funkciója a fémionok csere, adszorpciója, komplexációja és kelációja; Polielektrolitként a diszpergáló rendszerben a koaguláció, a gélesedés és a diszperzió funkciója. A huminsavmolekulák bizonyos számú szabad gyökökkel rendelkeznek, amelyek fiziológiai aktivitással rendelkeznek.

Termelési módszerek

A regeneráló huminsavat mesterséges oxidációval (például levegővel, ózonnal vagy salétromsavval kezelve) képes formálni, mint pl. Nitrogén huminsav. Az extrakciós módszer az, hogy először savval kezelje, eltávolítja az ásványi anyagok egy részét, majd hígított lúgoldattal és savas savanyítással kivonja, majd a huminsav kicsapatását nyerik. A huminsav oldószerekben való oldhatósága szerint három összetevőre osztható: az acetonban vagy az etanolban oldódó vegyületet barna szaproinsavnak nevezik; Az aceton oldhatatlan részét fekete szaproinsavnak nevezzük; A vízben vagy híg savban oldódó részt sárgás savnak nevezik. A huminsav makromolekulák alapszerkezete az aromás gyűrű és a lipidgyűrű, amelyeknek karboxil-, hidroxil-, karbonil-, kinon- és metoxilcsoportja van. Ennek a funkciója a fémionok csere, adszorpciója, komplexációja és kelációja; Polielektrolitként a diszpergáló rendszerben a koaguláció, a gélesedés és a diszperzió funkciója. A huminsavmolekulák bizonyos számú szabad gyökökkel rendelkeznek, amelyek fiziológiai aktivitással rendelkeznek.

A tárolási módszer

Használjon tiszta, száraz, 200 kg-os horganyzott vas-dob csomagot. Ez a termék nedves és erős. Száraz és szellőző raktárban kell tartani. Tilos az esőnek kitéve. A szállítási folyamatnak meg kell akadályoznia az erőszakos ütközést törés esetén. A tárolási garancia időtartama egy év.