Haza > hírek > Tartalom

Humic Acid A szerep

Jul 25, 2017

A humic savas környezetvédelmi peszticid a huminsavra és peszticidre utal az ionos kötésen, hidrogénkötésen, protonátadáson, elektron transzferen, Humic Acid komplexáción és egyéb módon az interakción keresztül, és új típusú peszticid polimer komplexet hoz létre. A tanulmány és a gyakorlat azt mutatja, hogy a huminsav és peszticidek, fungicidek, Humic Acid herbicid komplexek szerepet játszhatnak a hatékonyság növelésében és a toxicitás csökkentésében.

Szolubilizáció: a huminsav szerepet játszik a felületaktív anyagokban, a fém só felületi feszültsége alacsonyabb, mint a víz felületi feszültsége, a peszticidek jelentős diszperziót és emulgeáló hatást fejthetnek ki, javíthatják az oldható peszticidek oldhatóságát;

Szinergizmus: a huminsav fokozhatja a peszticidek növényi felszívódását, a humic savas peszticidek és a növényi növekedésszabályozók javíthatják a biológiai aktivitást, jelentősen javíthatják a peszticidek hatékonyságát;

Tartós kibocsátási hatás: a peszticidek bomlási sebességén a huminsav jelentős gátló hatást fejt ki, Humic Acid és annál nagyobb a huminsav mennyisége, annál lassabb a sebesség;

Mérgező hatások: A huminsav passziválja a peszticidekkel szemben mérgező enzimek működését, stimulálja az enzimek aktivitását a peszticidek antagonizálására, a Humic Acid enyhíti és csökkenti a peszticidek toxicitását.

A talajmikroszok a talajösszetétel, a talaj szerves anyagok átalakulása, a tápanyagok keringése és a fontos bioaktív anyagok - az enzimek a növényi élet folyamata során - egyik fontos oka. A huminsav elősegíti a talaj mikrobák működését, a Humic Acid növeli a talaj mikrobák számát és fokozza a talaj enzimek aktivitását stb., Számos hazai és külföldi kutatási adat is megerősítette. És egyetért abban, hogy a huminsav az aerob baktériumokhoz, az aktinomycetesekhez, a Humic Acidhez a rostbontó baktériumok számának növekedése több. Hasznos a szerves anyagok mineralizációjának felgyorsítása és a tápanyagok felszabadulása. Ezért a huminsav alkalmazása képes szabályozni a rothadás, a Humic Acid sárga levelek, a szórólapok, a fuzárium hervadás gyümölcseit.

A kínai vegyipari ágazat gyors fejlődésével a növekvő, növekvő műtrágya kémiai műtrágya előállítása és alkalmazása a mezőgazdasági termelés fejlesztésénél kétségtelenül fontos szerepet játszott, a kémiai műtrágya mennyiségének növekedésével azonban a Humic Acid műtrágya költségei , a műtrágya használatának csökkentése és egyéb kérdések, hanem fokozatosan tükröződik.

Jelenleg a kínai nitrogénműtrágya aránya 30-50%, a foszfát kihasználtsága 10-20%, a potas felhasználás aránya 50-70%, hogyan lehet javítani a műtrágya kihasználtságát vált a világ nagy jelentőséget tulajdonít a kutatási témában. A műtrágya felhasználási arányának javítására sok lehetőség van. Huminsav Jelenleg a leghatékonyabb eredmény a huminsav aktiválására szolgáló biológiailag aktív adalékok alkalmazása. A Humic Acid fokozza a kémiai aktivitását és a biológiai aktivitást, például kémiai kombinációt, adszorpciót, kelációt, mikrobiális propagációt és így tovább.

A huminsav különböző funkcionális csoportokat tartalmaz, Humic Acid aktivált huminsavat nagyon hatékony bioaktív anyagokra, növényi növekedésre és élettani anyagcserére in vivo stimulációra. Humic Acid Ez a tulajdonság nem áll rendelkezésre általános műtrágyákban, aktivált huminsav hatékony biológiai aktivitással. bizonyos koncentráció az áztatás, dip gyökér, gyökerekbe mártott, Humic Acid permetezés, öntözés, így az alap műtrágya, stb, a különböző növények nyilvánvaló ösztönző hatása. Humikus sav Teljes körű teljesítmény a gyökérfejlődés, a terméshozam, a minőségi tényezők előmozdításában, jó hatással.