Haza > hírek > Tartalom

Huminsav A természet természete

Oct 11, 2017

A huminsav olyan amorf makromolekuláris vegyületek keveréke, amelyek benzolmagokat, humuszos karboxilcsoportokat és fenolcsoportokat tartalmaznak, amelyeket a mikrobiális bomlás és transzformáció és a geokémia sorozata halmoz fel. Tőzegből, lignitből, viharvert szénből vagy talajból kivonható. A huminsav egy fekete vagy barna kolloid anyag, a policiklusos fuzionált gyűrűs szerves vegyületek nagy csoportja, a Humic Acid olyan anyagok, amelyek javítják a talaj termékenységét és javítják a talaj szerkezetét, jó hatással bírnak.

Ha a talaj csak kis homok és víz, akkor a homok könnyen szétesik. A huminsav a ragasztó, amely nem szétesik a homokot. Ha vizet fecskendeznek a homokba, a Humic Acid vagy a hőmérséklet emelkedik, a víz gyorsan elpárolog; vagy a víz gyorsan felszívódik. Azonban, ha humuszsavat adnak a homokhoz és a vízhez, a víz elpárologtatása egyrészt csökken, másrészt csökkenti a nedvesség elvesztését, különösen a huminsavval mélyen kompatibilis vízmolekulákat. Ha ugyanolyan mennyiségű homok és huminsav keverék, a keverék nemcsak több vizet képes felszívni, és a víz nem könnyű elveszíteni. A huminsav a talajt egy bizonyos támogató erővé alakíthatja, a Humic Acid pedig támogatja a növényi növekedést. Tehát a huminsav a talajvíz visszatartó anyag.

A huminsav erős kelátképző képességgel rendelkezik ahhoz, hogy a növény növekedéséhez szükséges összes tápanyag kelátja legyen. Például számos karbonátion van a talajban. A növényi növekedéshez szükséges kalciumionokat könnyen vonzhatja a karbonátionok. A kalcium-karbonát képződése, de ha huminsav helyzete nem azonos, a huminsav szilárdan lezárt kalciumionokkal megakadályozható, és a karbonátionok érintkeznek, így a kalcium ionok nem lesznek rögzítve, Humic Acid szabad kalciumionok A növény felszívódása, növeli a növényi növekedéshez szükséges kalciumot. Hasonlóképpen vannak más tápanyagok is, például magnézium-cink.

Az utóbbi években a mezőgazdasági üzemek túlzott mértékű felhasználása, a talaj nem a savasodás, a szikesedés. A savak alkáli alapon történő alkal- mazására semlegesítik a lúgokat, hogy a savra kondicionálják. A kémiai kísérletekben létezik egy "pH puffer" nevű anyagcsoport, a puffer mind a sav jellegét, mind a huminsavat és a bázis természetét. Amikor a sav hozzá van adva a pufferhez, a puffer saját lúgos és a sav hatását, így a savasodás mértéke nagyon lassú lesz. A huminsav ilyen puffer. Tény, hogy a savas talajban lévő humusz savak jó teljesítményt mutatnak, a legfontosabb az, hogy mérgező alumíniumionokat kelátot képezhetnek. Kísérleti adatok azt mutatják, hogy a savas talaj alumínium tartalma a felesleges, huminsav lehet burkolni alumínium ionok, így az alumínium és növényi érintkezés Humic Acid ugyanezen okból vannak nehézfémek, mint például ólom és kadmium, huminsav, így egyedülálló jellege Legyen egy talaj ellenszere.