Haza > hírek > Tartalom

Huminsav szerkezeti funkció

Aug 17, 2017

Az egyik, amit huminsavnak hívnak

A huminsav természetes szerves makromolekulájú vegyületek keveréke. A természetben széles körben jelen van a huminsav részaránya a talajban, a talaj huminsav fizikai-kémiai heterogén komplex molekulatömege polidiszperz, a keverék természetes, nagy molekulatömegű, sárga-fekete, amorf, kolloid, zsíros és aromás szerves polielektrolit kompozíció, nem használhat egyetlen kémiai szerkezetet, amely.

Másodszor, honnan jön a huminsav?

1, a talaj huminsav született, főként növényi mikroorganizmusok hatására egy speciális makromolekulájú szerves vegyületek osztályának kialakításában.

2, a szén huminsav a növények mikrobiológiai bomlása és átalakulása, de hosszú távú geológiai és kémiai hatások, valamint a makromolekulájú szerves vegyületek osztályának kialakulása.

Harmadszor, a huminsav szerkezete és funkciója

1, szerkezet

A huminsav egyfajta természetes, szerves gyenge sav, amely fulvsavból, fekete fensavból és barna savból áll, három részből áll.

2, az elemek összetétele

A humán savas szén és a talaj szervesanyaga huminsavban hasonló szerkezettel rendelkezik, és a huminsav, a hidrogén, az oxigén, a nitrogén és a kén fő összetevőinek jellege a különféle funkcionális csoportok mellett.

3, a huminsav szerepe

A talaj szervesanyagának többsége huminsav, a korrozív savban lévő huminsav a fő szerv és a fémionokkal való kombinációja, a huminsav a szerves anyagok legaktívabb és leghatékonyabb része.

(1) a huminsav közvetlen hatása

A növénytermesztés elősegítése és a növénytermesztés növelése.

(2) közvetett hatás

Fizikai szerep

A. Javítani kell a talaj szerkezetét. B. A talaj repedése és az erózió megelőzése. C. növeli a talajvíz tartási kapacitását, javítja a hideg ellenállást. D. a talaj színe sötétebbé válik, elősegíti a napenergia felszívódását. ② kémiai hatás. A. Állítsa be a talaj pH-ját. B. A tápanyagok és a víz növények felszívódásának javítása és optimalizálása. C. növelni kell a talaj pufferkapacitását. D. Lúgos körülmények között természetes kelátképző szer (fémionokkal kelátot képez, elősegíti a növények felszívódását). E. A növények növekedéséhez szükséges szerves anyagok és ásványi anyagok gazdag. F. Javítani kell a szerves trágyák oldhatóságát és csökkenteni kell a műtrágya elvesztését. G. A tápelemet olyan állapotba alakítják át, amelyet a növény könnyen elnyel. H. megerősítheti a növényi nitrogén felszívódását, csökkentheti a foszfor rögzítését, behatolhat a talaj nitrogénébe és a foszforba és más elemekbe, a talajban tárolt védődobozba, felgyorsíthatja a tápanyagmennyiséget a növényi testbe, javíthatja a szervetlen műtrágya alkalmazását Ezért a huminsav a növényi tápelemek és a fiziológiailag aktív anyagok "tartalék".

③ biológiai hatások

A. A kedvező mikroorganizmusok növekedésének és reprodukciójának ösztönzése a talajban. B. a természetes növényi betegség ellenálló képességének javítása, a kártevők ellenállása.

Negyedszer az általánosan használt huminsav fajok és jellemzők

Jelenleg a műtrágyaként gyakran használt huminsavat rágcsálós huminsavra, időjárásálló szénsavsavra, tőzegre (füves huminsav) osztják.

1, a lignit huminsav a második szakaszban a folyamat szén (diagenesis) termékek, a keserű szén fázis nincs huminsav, lignit huminsav az általános tartalma 1-85%, barnaszén barna megjelenés, fekete, szerint a mélység lehet osztani

(1) talajszilárdság: a szenesítés mértéke sekély, alacsony széndioxid-tartalom, a huminsavtartalom nagyobb, általában több mint 40%.

(2) fényes barna szén: mélyebb szénszenes, széntartalma magasabb, huminsavtartalma alacsony, általában 1-10%.

(3) sűrű lignit: az (1) és (2) között az általános huminsavtartalom legfeljebb 30% -a között.

2, az időjárásnak kitett szénsavas humán sav, amely a szénről szól, általában Johnson néven ismert. Általában a barnaszén, a bitumenes szén, az antracit felületén, a levegőn, a napsütésben, az esőben és a hóban, a homokban, a fagyasztott és egyéb beszivárgó időjárás és a termék képződésének közelében vagy annak kitéve. Az ezen eljárással előállított huminsav huminsav huminsavvá alakult, amelyet természetesen regenerált huminsavnak is neveznek, humusz sav tartalma az időjárás-álló szénben nagymértékben ingadozik, 5-80% között.

3, a tőzeg (tőzeg, tőzeg, stb.) Huminsav

A tőzeg a szénképződés kezdeti szakasza, amelyet tőzegnek is neveznek, a kínai tőzeg huminsavtartalom 20-40% -ban. A tőzeg a szerves anyagban nem bomlik le a növényi hulladék és a huminsav összetétele, a kínai tőzeg huminsav tartalma 20-40%.

Ötödször, a huminsav műtrágya fejlődési kilátásai

1, az egész folyamat a zöld élelmiszerek, minőség-ellenőrzési technológiai rendszer, az egész elérte az EU-t, az Egyesült Államokat, Japánt és más fejlett országokat, az élelmiszer-minőségi és biztonsági szabványok már a nemzetközi szabványok, hanem hogyan kell termelni a zöld élelmiszer-biztonsági , az alapvető probléma abban rejlik, hogy hogyan lehet legyőzni és megakadályozni a talajszennyezés problémáját A trágyázás szempontjából a szerves és szervetlen műtrágyák kombinációjához kell ragaszkodnunk, a huminsav műtrágya alkalmazása az egyetlen választás, huminsav és műtrágya kombinálható 1 +1> 2 integrált hatás eléréséhez.