Haza > hírek > Tartalom

Humikus savak javítása a talajon

Sep 04, 2017

A talajjavítás a fizikai, kémiai és biológiai módszerek használatát jelenti a talajban lévő szennyező anyagok átvitelére, abszorbeálására, lebontására és átalakítására, koncentrációjának elfogadható szintre való csökkentésére vagy a mérgező és káros szennyező anyagok ártalmatlan anyagokká történő átalakítására. A talajjavító ipar, a meglévő talajjavítási technológia több mint 100 fajta általánosan használt technológia több mint 10 féle, lehet osztani fizikai, kémiai és biológiai három módszer.

A szennyezett talajmentesítés technikai elvei alapvetően a következők lehetnek:

(1) a szennyező anyagok jelenlétének megváltoztatása a talajban vagy a talajjal való kombinációjának csökkentése, csökkentve annak környezeti migrációját és biológiai hozzáférhetőségét;

(2) csökkenti a káros anyagok koncentrációját a talajban.

A talajszennyezés szabályozásában, a talajjavításban a huminsav jobb és jobb hatást mutat.

Miért van huminsav?

A huminsav egy makromolekulájú szerves anyag, amelyet széles körben a természetben találnak.

A huminsav növényi és állati maradványok, főként a növények maradványai, a mikroorganizmusok bomlása és átalakulása, valamint a geokémiai folyamatok sorozata, amelyek a szerves anyagok osztályát okozták és felhalmozták. A modern iparban alkalmazott fermentációs folyamatok egy része huminsavat is termel.

A huminsav alapanyagai két kategóriába sorolhatók: szén és nem szénanyagok.

Az előbbiekben elsősorban a tőzeg, a lignit és a viharvert szén szerepel; köztük a huminsavtartalom 10-80%.

Kína széntartaléka nagyon gazdag, az információk szerint van 5 milliárd tonna tőzeg, a lignit 126,5 millió tonna, a viharos szén még mindig nincsenek statisztikai adatok.

Ez utóbbi talaj, víz, gombák és más nem szénanyagok, így például fenolok, kinonok, szénhidrátok és egyéb anyagok, biológiai erjesztés, oxidáció vagy szintézis lehet humuszos anyagokat, így például a piacon. .

A humusz fő összetevője a humusz, a kémiai szerkezet komplex, a karboxil, fenol, keton, fenolos hidroxil és más aktív funkciós csoportok keveréke, huminsav speciális szerkezet és fizikai és kémiai tulajdonságai döntése az ökológiai helyreállításban A fontos szerepet.

Hogy a huminsav helyrehozza a talajt

A "nehézfémek és toxikus szerves szennyezők" szennyezett talajjavításban a huminsav elsősorban a következőket tartalmazza: huminsav a nehézfémekre és a szerves anyagok adszorpciós csapadékára; redox; és a huminsav elősegítheti a talaj mikroorganizmusokat a szerves szennyező anyagok lebomlásában.