Haza > hírek > Tartalom

Huminsav támaszkodik a savas kezelésre

Sep 29, 2017

Ha a talaj csak kis homok és víz, akkor a homok könnyen szétesik. A huminsav a ragasztó, amely nem szétesik a homokot. Ha vizet fecskendeznek a homokba, a Humic Acid vagy a hőmérséklet emelkedik, a víz gyorsan elpárolog; vagy a víz gyorsan felszívódik. Humikus sav Ha viszont humuszsavat adunk a homokhoz és a vízhez, a víz elpárologtatása egyrészt csökkenti, másrészt csökkenti a nedvesség elvesztését, különösen a huminsavval mélyen kompatibilis vízmolekulákat. Ha azonos mennyiségű homok és huminsav keverék, a Humic Acid keveréke nemcsak több vizet képes felszívni, és a víz nem könnyű elveszíteni. A huminsav a talajt egy bizonyos támogató erővé alakíthatja, támogatva a növénynövekedést. Tehát a huminsav a talajvíz visszatartó anyag.

A huminsav erős kelátképző képességgel rendelkezik ahhoz, hogy a növény növekedéséhez szükséges összes tápanyag kelátja legyen. Például számos karbonátion van a talajban. A növényi növekedéshez szükséges kalciumionokat könnyen vonzhatja a karbonátionok. A kalcium-karbonát képződése, de ha huminsav helyzete nem azonos, a huminsav szilárdan lezárt kalciumionokkal megakadályozható, és a karbonátionok érintkeznek, így a kalcium ionok nem lesznek rögzítve, Humic Acid szabad kalciumionok A növény felszívódása, növeli a növényi növekedéshez szükséges kalciumot. Hasonlóképpen vannak más tápanyagok is, például magnézium-cink.

Az utóbbi években a mezőgazdasági üzemek túlzott mértékű felhasználása, a talaj nem a savasodás, a szikesedés. A savak alkáli alapon történő alkal- mazására semlegesítik a lúgokat, hogy a savra kondicionálják. A kémiai kísérletekben létezik egy "pH puffer" nevű anyagcsoport, a puffer mind a sav jellegét, mind a huminsavat és a bázis természetét. Amikor a sav hozzá van adva a pufferhez, a puffer saját lúgos és a sav hatását, így a savasodás mértéke nagyon lassú lesz. A huminsav ilyen puffer. Tény, hogy a savas talajban lévő humusz savak jó teljesítményt mutatnak, a legfontosabb az, hogy mérgező alumíniumionokat kelátot képezhetnek. A kísérleti adatok azt mutatják, hogy a savas talaj alumíniumtartalma a feleslegben lévő huminsav alumíniumionokba csomagolható, így az alumínium és a növény érintkezése ugyanazon okból nehézfémek, mint pl. Ólom és kadmium, huminsav, így egyedülálló jellege. talajellenes ellenanyag.

Ha csak javítjuk a sós talajt, a huminsav nyersanyag közvetlen alkalmazása lehet, de szabad nyersanyagokat kell tartalmaznia, amelyek humikus savas Caixing-t, Humic Acidot tartalmaznak nagy kalciummal és magnézium-huminsavval, nem nagy a szerepe;

Ha műtrágyát használunk különböző periódusok szerint, huminsav sók, például huminsav-kálium vagy ammónium-humát alkalmazását vagy fulvsavtermékek választékát;

Ha a növénytermesztés viszonylag nagy értéket képvisel, akkor a humusz sav választás lehet a fulvosav termékek, például a gyümölcs és zöldség jobb abszorpciója a kálium-fulvát gyümölcsválasztásának időszakában.