Haza > hírek > Tartalom

Humusz savas anyag összetétele

Jul 03, 2017

Huminsav (Humic Acid, rövidített HA) általában az aromás szerkezetű csoportnak, hasonló amorf savas anyagok keverékének a csoportjába tartozik. A huminsav egyfajta természetes szerves makromolekulájú polimer, amely bomlik és mikroorganizmus és geokémiai hatással szintetizálódik. Huminsav Főleg szénből, hidrogénből, oxigénből, nitrogénből, foszforból, kénből és más elemekből áll. A készítmény továbbá kis mennyiségű kalciumot, magnéziumot, vasat, szilíciumot és más elemeket is tartalmaz. A molekulaszerkezet nagyon összetett, főkomponensként aromás maggal, számos funkciós csoporttal, főként hidroxil, fenolos hidroxil, huminsav-kinon, alkohol hidroxil, nem-kinon-szén, metoxicsoport és így tovább. A huminsavat gyakran huminsavnak nevezik, magában foglalja a fulvosav (fonetikus fulvosav) is.

A huminsav barna és fekete laza por, erősen lúgos, etilén-diaminban és más nitrogéntartalmú poláros szerves oldószerekben oldható humic sav. Fulvic sav, amely vízben és bármilyen lúgos, savas oldatban és etanolban és egyéb szerves oldószerekben oldódik. A huminsav a kolloidkémia, a felületi aktivitás, a gyenge savasság és a savas funkciós csoportok, az ioncsere, a komplex kelátképződés, a redox, a kémiai stabilitás, a huminsav fotodegradáció, a kémiai módosítás stb.

Huminsavak széles körben megtalálhatók a talajban, szénben, vízben és más természeti környezetben. Természetes huminsavat lehet osztani talaj huminsav, szén huminsav, víz huminsav és így tovább. Huminsav Mivel a huminsav különleges szerepet tölt be a homokkontrollban, a talajjavításban, a városi szennyvízkezelésben, az ökológiai mezőgazdaság építésében, a zöld mezőgazdasági termelésben, a kábítószer-és egészségügyi termékek fejlesztésében, így egyedülálló szerepet tölt be. Huminsavak a környezetében a mainstream a biológiai és emberi egészség a védő hatás, Humic Acid, de vannak bizonyos toxikus és patogén tényezők, ésszerű használat. Jelenleg a gyümölcságazat fejlesztése a fő termékek a műtrágya, peszticidek, víz visszatartó ágens.

A globális műtrágyaipar, különösen a műtrágyaipari igények korszerűsítésével, a huminsav fontos szerves nyersanyagok és zöld műtrágyák, a Humic Acid pedig egyre nagyobb figyelmet fordít a gyümölcsiparra. Jelenleg a piacon a humuszos műtrágya a szilárd, folyékony két kategóriába tartozik.

Humuszsav műtrágya 15-30% -kal növelheti a gazdasági terményeket, miközben jelentősen javítja a mezőgazdasági termékek minőségét. Csökkentse egyes nehézfémek, nitrátok, nitritek, maradék peszticidek és egyéb káros anyagok tartalmát. Humuszsav műtrágya gyümölcs alkalmazásával, a Humic Acid javíthatja a minőségi gyümölcs arányt, a gyümölcsben oldható szilárdanyag-tartalom 1-2% -kal emelkedhet, a nehéz szín jó, erős ízű, a Humic Acid gyümölcs nagy. A huminsav, mint gyümölcsfa műtrágya elsősorban a következő funkciókat látja el:

① növeli a talaj táplálkozását. Huminsav a talajban az adszorpciós, komplexképző, kelátképző, ioncserélő és egyéb hatásokon keresztül, vagy közvetve az aktiváláson keresztül vagy úgy, hogy a talaj enzimek, a Humic Acid tápanyag-dúsítási kapacitása védi és tárolja a tápanyagokat. Fontos szerepet játszik a nitrogénforrások kialakításában, a nitrogén atmoszférában való rögzítésében, az oldhatatlan foszfor és kálium oldódásának elősegítésében, a különböző tápelemek elvesztésének csökkentésében, valamint a különböző kőzetekben vagy ásványokban lévő szervetlen komponensek képződésének elősegítésében.

② javítja a talaj fizikai szerkezetét. Huminsav A huminsav gélesedési tulajdonságai miatt a talajrészecskék kötődnek egymáshoz, és stabil aggregátumokat képeznek, amelyek elősegítik a talaj aggregátumok képződését. A huminsav jobban elmélyülhet a talaj színe miatt, elősegíti a napsugárzás felszívódását a talajhőmérséklet javítása érdekében.

③ javítja a talaj nedvességtartalmát. Huminsav Humuszsav növelheti a talajvíz tartási képességét 5-10-szer.

④ javult a talaj. A huminsavszerkezet gyenge savas-lúgos rendszer, a talaj savasságának és lúgosságának képessége állítható és pufferezhető, de javítja a talaj kationcserélő képességét, csökkentve a talajszárazanyag tartalmat.

⑤ elősegítik a talaj mikrobiális aktivitását. Humuszsav A talaj mikrobáknak a fő energiaforrás biztosítására irányuló tevékenységei javítják a talaj mikrobiális csoportjait, amelyek alkalmasak a hasznos baktériumok növekedésére és reprodukciójára.

⑥ csökkenti a talajszennyezést. Humuszsav Talaj szennyező anyagok pufferrel, csillapítással. Huminsav, amely gátolja a nitrifikáló baktériumok és denitrifikáló baktériumok aktivitását a talajban, és csökkenti az ammónium nitrogén nitrát-nitrogéngá történő átalakulását. A kis mennyiségű nehézfémek kialakulása a talajban nehezen tartalmaz makromolekuláris kelátokat, csökkentve a nehézfém szennyezést.