Haza > hírek > Tartalom

Huminsav funkció és funkció

Oct 26, 2017

A huminsav természetes szerves makromolekulájú vegyületek keveréke. Széles körben jelen van a természetben, a huminsav részaránya a talajban a legnagyobb, a talaj huminsav a fizikai-kémiai heterogén komplex molekulatömeg polidiszperz, a keverék természetes, nagy molekulatömegű, sárga-fekete, amorf, kolloid, zsíros és aromás szerves polielektrolit kompozíció, nem használhat egyetlen kémiai szerkezetet sem.

Hol származik a huminsav?

1, a talaj huminsav született, főként növényi mikroorganizmusok hatására egy speciális makromolekulájú szerves vegyületek osztályának kialakításában.

2, a szén huminsav a növények mikrobiológiai bomlása és átalakulása, de hosszú távú geológiai és kémiai hatások, valamint a makromolekulájú szerves vegyületek osztályának kialakulása.

Huminsavszerkezet Funkció és funkció

1, szerkezet

A huminsav a természetes szerves gyenge sav osztály, amely fulvsavból, fekete fulvosavból és barna savból áll, három részből áll.

2, az elemek összetétele

A humán savas szén és a talaj szervesanyaga huminsavban hasonló szerkezettel rendelkezik, és a huminsav, a hidrogén, az oxigén, a nitrogén és a kén fő összetevőinek jellege a különféle funkcionális csoportok mellett.

3, a huminsav szerepe

A talaj szervesanyaga általában a huminsav fölött van, a huminsav a korrozív savban a fő szerv és a fémionokkal való kombinációja, a huminsav a szerves anyag legaktívabb és leghatékonyabb része.

(1) a huminsav közvetlen hatása

A növénytermesztés elősegítése és a növénytermesztés növelése.

(2) közvetett hatás

Fizikai szerep

A. Javítani kell a talaj szerkezetét. B. A talaj repedése és az erózió megelőzése. C. növeli a talajvíz tartási kapacitását, javítja a hideg ellenállást. D. a talaj színe sötétebbé válik, elősegíti a napenergia felszívódását.

② kémiai hatás. A. Állítsa be a talaj pH-ját. B. A tápanyagok és a víz növények felszívódásának javítása és optimalizálása. C. növelni kell a talaj pufferkapacitását. D. Lúgos körülmények között természetes kelátképző szer (fémionokkal kelátot képez, elősegíti a növények felszívódását). E. A növények növekedéséhez szükséges szerves anyagok és ásványi anyagok gazdag. F. Javítani kell a szerves trágyák oldhatóságát és csökkenteni kell a műtrágya elvesztését. G. A tápelemet olyan állapotba alakítják át, amelyet a növény könnyen elnyel. H. megerősítheti a növény nitrogén felszívódását, csökkentheti a foszfor immobilizációját, képes bejutni a talajba a nitrogénben, foszforban és káliumban, és más elemekben, a talajban tárolt védődobozban, és felgyorsíthatja a tápanyagmennyiséget a növényi testbe, javíthatja szervetlen műtrágya alkalmazása Ezért a huminsav a növényi tápelemek és a fiziológiailag aktív anyagok "tartalék".

③ biológiai hatások

A. serkenti a hasznos mikrobák növekedését és reprodukcióját a talajban. B. a természetes növényi betegség ellenálló képességének javítása, a kártevők ellenállása.

Negyedszer az általánosan használt huminsav fajok és jellemzők

Jelenleg a műtrágyaként gyakran használt huminsavat rágcsálós huminsavra, időjárásálló szénsavsavra, tőzegre (füves huminsav) osztják.

1, a lignit huminsav a második szakaszban a folyamat szén (diagenetic) termékek, a keserű szén fázis nincs huminsav, lignit huminsav az általános tartalma 1-85%, barna barna barna megjelenés, fekete, szerint a mélység lehet osztani

(1) talajszilárdság: a szenesítés mértéke sekély, alacsony széndioxid-tartalom, a huminsavtartalom nagyobb, általában több mint 40%.

(2) fényes barna szén: mélyebb szénszenes, széntartalma magasabb, huminsavtartalma alacsony, általában 1-10%.

(3) sűrű lignit: az (1) és (2) között az általános huminsavtartalom legfeljebb 30% -a között.

2, az időjárásnak kitett szénsavas humán sav, amely a szénről szól, általában Johnson néven ismert. Általában a barnaszén, a bitumenes szén, az antracit felülete, a levegő, a napsütés, az eső és a hó, a homok, a fagyasztott és egyéb időjárási beszivárgás és a termék képződésének közelében vagy annak kitéve. Az ebben a folyamatban előállított huminsav az időjárásnak kitett szén-huminsav, amelyet természetesen regenerált huminsavnak is neveznek, humusz savtartalmát a viharos szénben nagymértékben ingadozik, 5-80% -tól.

3, a tőzeg (tőzeg, tőzeg, stb.) Huminsav

A tőzeg a szénképződés kezdeti szakasza, amelyet tőzegnek is neveznek, a kínai tőzeg huminsavtartalom 20-40% -ban. A tőzeg a szerves anyagban nem bomlik le a növényi hulladék és a huminsav összetétele, a kínai tőzeg huminsav tartalma 20-40%.