Haza > hírek > Tartalom

Humusz savas párolgás

Sep 22, 2017

Ha a talaj csak kis homok és víz, akkor a homok könnyen szétesik. A huminsav a ragasztó, amely nem szétesik a homokot. Ha vizet fecskendeznek a homokba, a Humic Acid vagy a hőmérséklet emelkedik, a víz gyorsan elpárolog; vagy a víz gyorsan felszívódik. Azonban, ha humuszsavat adnak a homokhoz és a vízhez, a víz elpárologtatása egyrészt csökken, másrészt csökkenti a nedvesség elvesztését, különösen a huminsavval mélyen kompatibilis vízmolekulákat. Ha azonos mennyiségű homok és huminsav keverék, a Humic Acid keveréke nemcsak több vizet képes felszívni, és a víz nem könnyű elveszíteni. A huminsav a talajt egy bizonyos támogató erővé alakíthatja, támogatva a növénynövekedést. Tehát a huminsav a talajvíz visszatartó anyag.

A huminsav erős kelátképző képességgel rendelkezik ahhoz, hogy a növény növekedéséhez szükséges összes tápanyag kelátja legyen. Például számos karbonátion van a talajban. A növényi növekedéshez szükséges kalciumionokat könnyen vonzhatja a karbonátionok. A kalcium-karbonát képződése, Humic Acid, de ha huminsav helyzete nem azonos, a humikus savas huminsav szilárdan lezárt kalciumionokkal megakadályozható, és a karbonátionok így a kalciumionok nem kerülnek rögzítésre, a szabad kalciumionok növények felszívódnak, növelik a növényi növekedéshez szükséges kalciumot. Hasonlóképpen vannak más tápanyagok is, például magnézium-cink.

Az utóbbi években a mezőgazdasági üzemek túlzott mértékű felhasználása, a talaj nem a savasodás, a szikesedés. A savak alkáli alapon történő alkal- mazására semlegesítik a lúgokat, hogy a savra kondicionálják. A kémiai kísérletekben létezik egy olyan anyagcsoport, amelyet "pH puffer" -nek neveznek, Humic Acid a puffer mind a sav jellegét, mind a bázis természetét. Amikor a sav hozzá van adva a pufferhez, a puffer saját lúgos és a sav hatását, így a savasodás mértéke nagyon lassú lesz. A huminsav ilyen puffer. Tény, hogy a savas talajban lévő humusz savak jó teljesítményt mutatnak, a Humic Acid a legfontosabb, hogy mérgező alumíniumionokat kelátot képezhet. Kísérleti adatok azt mutatják, hogy a savas talaj alumínium tartalma a felesleges, huminsav lehet burkolni alumínium ionok, így az alumínium és növényi érintkezés Humic Acid ugyanezen okból vannak nehézfémek, mint például ólom és kadmium, huminsav, így egyedülálló jellege Legyen egy talaj ellenszere.