Haza > hírek > Tartalom

Humikus sav alapvető tudása

Sep 11, 2017

1. A huminsav természetes szerves makromolekulájú vegyületek keveréke. Széles körben jelen van a természetben, a huminsav részaránya a talajban a legnagyobb, a talaj huminsav a fizikai-kémiai heterogén komplex molekulatömeg polidiszperz, a keverék természetes, nagy molekulatömegű, sárga-fekete, amorf, kolloid, zsíros és aromás szerves polielektrolit kompozíció, nem használhat egyetlen kémiai szerkezetet sem.

Másodszor, honnan jön a huminsav?

1, a talaj huminsav született, főként növényi mikroorganizmusok hatására egy speciális makromolekulájú szerves vegyületek osztályának kialakításában.

2, a szén huminsav a növények mikrobiológiai bomlása és átalakulása, de hosszú távú geológiai és kémiai hatások, valamint a makromolekulájú szerves vegyületek osztályának kialakulása.

Harmadszor, a huminsav szerkezete és funkciója

1, szerkezet

A huminsav a természetes szerves gyenge sav osztály, amely fulvsavból, fekete fulvosavból és barna savból áll, három részből áll.

2, az elemek összetétele

A humán savas szén és a talaj szervesanyaga huminsavban hasonló szerkezettel rendelkezik, és a huminsav, a hidrogén, az oxigén, a nitrogén és a kén fő összetevőinek jellege a különféle funkcionális csoportok mellett.

3, a huminsav szerepe

A talaj szervesanyaga általában a huminsav fölött van, a huminsav a korrozív savban a fő szerv és a fémionokkal való kombinációja, a huminsav a szerves anyag legaktívabb és leghatékonyabb része.

(1) a huminsav közvetlen hatása

A növénytermesztés elősegítése és a növénytermesztés növelése.

(2) közvetett hatás

Fizikai szerep

A. Javítani kell a talaj szerkezetét. B. A talaj repedése és az erózió megelőzése. C. növeli a talajvíz tartási kapacitását, javítja a hideg ellenállást. D. a talaj színe sötétebbé válik, elősegíti a napenergia felszívódását. ② kémiai hatás. A. Állítsa be a talaj pH-ját. B. A tápanyagok és a víz növények felszívódásának javítása és optimalizálása. C. növelni kell a talaj pufferkapacitását. D. Lúgos körülmények között természetes kelátképző szer (fémionokkal kelátot képez, elősegíti a növények felszívódását). E. A növények növekedéséhez szükséges szerves anyagok és ásványi anyagok gazdag. F. Javítani kell a szerves trágyák oldhatóságát és csökkenteni kell a műtrágya elvesztését. G. A tápelemet olyan állapotba alakítják át, amelyet a növény könnyen elnyel. H. megerősítheti a növény nitrogén felszívódását, csökkentheti a foszfor immobilizációját, képes bejutni a talajba a nitrogénben, foszforban és káliumban, és más elemekben, a talajban tárolt védődobozban, és felgyorsíthatja a tápanyagmennyiséget a növényi testbe, javíthatja szervetlen műtrágya alkalmazása Ezért a huminsav a növényi tápelemek és a fiziológiailag aktív anyagok "tartalék".

③ biológiai hatások

A. serkenti a hasznos mikrobák növekedését és reprodukcióját a talajban. B. a természetes növényi betegség ellenálló képességének javítása, a kártevők ellenállása.

Negyedszer az általánosan használt huminsav fajok és jellemzők

Jelenleg a műtrágyaként gyakran használt huminsavat rágcsálós huminsavra, időjárásálló szénsavsavra, tőzegre (füves huminsav) osztják.

1, a lignit huminsav a második szakaszban a folyamat szén (diagenetic) termékek, a keserű szén fázis nincs huminsav, lignit huminsav az általános tartalma 1-85%, barna barna barna megjelenés, fekete, szerint a mélység lehet osztani

(1) talajszilárdság: a szenesítés mértéke sekély, alacsony széndioxid-tartalom, a huminsavtartalom nagyobb, általában több mint 40%.

(2) fényes barna szén: mélyebb szénszenes, széntartalma magasabb, huminsavtartalma alacsony, általában 1-10%.

(3) sűrű lignit: az (1) és (2) között az általános huminsavtartalom legfeljebb 30% -a között.

2, az időjárásnak kitett szénsavas humán sav, amely a szénről szól, általában Johnson néven ismert. Általában a barnaszén, a bitumenes szén, az antracit felülete, a levegő, a napsütés, az eső és a hó, a homok, a fagyasztott és egyéb időjárási beszivárgás és a termék képződésének közelében vagy annak kitéve. Az ebben a folyamatban előállított huminsav az időjárásnak kitett szén-huminsav, amelyet természetesen regenerált huminsavnak is neveznek, humusz savtartalmát a viharos szénben nagymértékben ingadozik, 5-80% -tól.

3, a tőzeg (tőzeg, tőzeg, stb.) Huminsav

A tőzeg a szénképződés kezdeti szakasza, amelyet tőzegnek is neveznek, a kínai tőzeg huminsavtartalom 20-40% -ban. A tőzeg a szerves anyagban nem bomlik le a növényi hulladék és a huminsav összetétele, a kínai tőzeg huminsav tartalma 20-40%.

Ötödször, a huminsav műtrágya fejlődési kilátásai

1, az egész folyamat a zöld élelmiszerek, minőség-ellenőrzési technológiai rendszer, az egész elérte az EU-t, az Egyesült Államokat, Japánt és más fejlett országokat, az élelmiszer-minőségi és biztonsági szabványok már a nemzetközi szabványok, de hogyan kell termelni zöld és biztonságos az alapvető probléma abban rejlik, hogy hogyan lehet legyőzni és a talajszennyezés problémájának megakadályozásához A trágyázás szempontjából a szerves és szervetlen műtrágyák kombinációjához ragaszkodnunk kell, huminsavtrágya használata az egyetlen választás, huminsav és műtrágya kombinálható 1 +1> 2 integrált hatás eléréséhez.

2, számos tanulmány kimutatta, hogy a huminsav a szervetlen műtrágyák barátja, a nitrogéntartalmú műtrágya a lassú hatóanyag-leadású szer és stabilizátor, a foszfát műtrágya-szinergista, kálium-védő szer a szabályozó és a kelátképző szer nyomeleme. a műtrágya jelentős szinergikus hatása a világ műtrágyája az Everestben.

3, a huminsav műtrágyák jövőbeli fejlődési iránya: intelligens, professzionális, összetett, hosszú távú, szemcsés és regionális zseni.

Látható, hogy a huminsav műtrágyák kifejlesztése és alkalmazása széles körű kilátásokkal rendelkezik. Csak a humuszos műtrágyákat lehet felhasználni a mezőgazdasági műtrágyák környezetbarátabbá tételéhez a zöld mezőgazdasági termékek termelésének és fejlesztésének elősegítése és előmozdítása érdekében.

Először is, a szervetlen műtrágyák és peszticidek túlzott használata kárt és javító intézkedéseket, a kínai műtrágya fogyasztásának évtizedei 10-szer emelkedtek, de az élelmiszer-termelés csak 1-szer nőtt, jelezve, hogy a műtrágya jelentősen túlzottan felhasználható, , 50 évvel később, Kína lesz a szántóföldek egyharmada egy kopár területre, a szakértők szerint becslése szerint a világ, a jelenlegi szennyezés aránya nem tart 30 év, a Föld nehéz megtalálni a tiszta talajt.

1, a fejlett és gyakorlati technológiák, a peszticidek, műtrágyák ésszerű felhasználása.

2, hogy végezzen biológiai peszticidek, elősegíti a természetes ellenségek megelőzése és kezelése, kártevő technológia.

3, hogy ösztönözze a mezőgazdasági termelőket a trágya használatára

4, a zöld élelmiszer, a bioélelmiszerek fejlesztése.

5, hogy irányítsa a peszticidek használatát a peszticid normák használatának csökkentésére, és fokozatosan csökkentse a műtrágyák, peszticidek mennyiségét. Ez fontos és sürgető feladat a mezőgazdasági tudomány és a technológiai forradalom népszerűsítésére. Szükség van a lehető leghamarabb megtervezni és üzembe helyezni, erősíteni az útmutatót, és különös figyelmet fordítani a megvalósításra.

Az ólom utasítások teljes mértékben megmagyarázzák a szerves trágyát, hogy többet, szigorúan ellenőrizzék az alkalmazott műtrágya mennyiségét, sürgető feladat. A

Másodszor, a huminsav műtrágya specifikus hatása

A huminsav egyfajta szerves trágya, amelynek a legmagasabb szervesanyag-tartalma és a legjobb hatása van. A talaj javító ágense és a műtrágya lassú felszabadulása. A huminsav és a műtrágya kombinációja az integrált hatás 1 + 1> 2-ét képes megvalósítani, ami semmilyen műtrágya nem lehet az adott hatással.

Harmadszor számos átfogó intézkedés a mezőgazdasági termelés támogatására

A mezőgazdasági termelési technológia szerepe nem lehet egyetlen értékelés, átfogó kezelésnek, a jelenlegi hatás jelentősen javul a vetőmag tekintetében nem az egyetlen feltétele a termelésnek, a talajvizsgálat formula csak műtrágya, megtermékenyítés alapja, csak a finom fajták, a műtrágya lassú felszabadulása, a magas hatásfok és a peszticidek alacsony toxicitása, a többfunkciós mezőgazdasági gépek, a megőrzési talajművelés, a műtrágya és a vízvédelem öntözés és egyéb fejlett mezőgazdasági technológia integrációja annak érdekében, hogy a gazdálkodók "fog használni", " jövedelem "és" bolond technológia "Csak 1 + 1> 2 specifikus effektet érhet el egyetlen technológiával, soha nem lehetséges ilyen integrált hatás elérése.

A műtrágyakezelés esetében a többfunkciós humuszsav műtrágyák jelenlegi alkalmazása a leginkább megfizethető és hatékony lehetőség.

Negyedszer a huminsav átfogó szerepe a különböző funkciókban

1, a huminsav a szerves kolloid anyag víz, víz tárolási funkciója

A huminsav-kationcserélő képesség, az erős adszorpciós puffer és a kelátképző képesség javíthatja a talaj tápanyag-felhasználását, a puffer savas és alkáli veszélyeit, és így tovább.

Huminsav szerves makromolekuláris kolloid, erős vízabszorpcióval, víztároló funkcióval, agyagos részecskék vízfelszívódása általában 50% -60%, míg a huminsav vízfelszívódási sebessége akár 500% -600%, így a felhasználás Humuszsav műtrágya hasznos a talaj nedvességének javításában.

2, a huminsav javíthatja a talaj szerkezetét

A szerves talajok szerves-szervetlen komplexek, a szervetlen ásványi kolloidok általában a talajban tartott talajban legfeljebb 95% -kal meghaladják a talajban lévő műtrágyát, és nincs hatásuk mesterséges intézkedésekkel, szerves kolloidokkal, amelyek humusz anyagok, általában csak kb. 5 a szerves-szervetlen komplex% -a, de ugyanolyan fontos szerepet tölt be, mint az ásványkolloid, és mesterséges intézkedéseket tehet a szerves műtrágyák alkalmazására, huminsav talajjavító és talajjavított műtrágyák alkalmazására, a talaj növelésére A tartalom a huminsav a talajban, a huminsav alkalmazása a ragasztóanyag talajösszetevõszerkezetének kialakításában, javítja a talaj szerves - szervetlen vegyülete fokát, növeli a talaj nagyméretû vízben stabil aggregátumát, hogy javuljon a talajszerkezet A huminsav műtrágyák alkalmazása hatékonyan javíthatja a különböző talajok fizikai szerkezetét, ezért azt mondják, hogy a huminsav kiváló minőségű talajjavító.

3, lombos szórás huminsav folyékony műtrágya, csökkentheti a gyomor-vezetőképességet, csökkenti a víz áteresztését és a veszteséget. A kísérleti búzasavszórás fulvósav szerint a búza levélgyökérvezető képessége 33,7% -kal csökkent a kontrollhoz képest. A búzasavas fulvósav nemcsak csökkenti a levelek gyomorfekélyes vezetőképességét, hanem csökkenti a búzacsíra megnyitását és a sztomatalis záródást, hanem a búzát is, hogy tápanyagokat biztosítson.

4, a huminsav stimulálhatja a növényi gyökerek növekedését, növeli a vízfelvétel gyökereinek képességeit.

A huminsav a funkcionális csoport különböző kémiai aktivitását és biológiai aktivitását tartalmazza. A növények növekedésének és fejlődésének ösztönzésével a magok korai csírázást, korai kialakulást, korai virágzást, korai gyümölcsöt termelhetnek, de növelhetik a gyökérhosszat, a gyökér és a gyökér élettartamát, és fokozza a terménynek a tápanyagok és a nedvesség felszívódását.

5, huminsav fokozhatja a növény saját fiziológiai szabályozás funkcióját, javítja a termés hideg ellenállását.

A huminsav műtrágya alkalmazása növelheti az enzimek aktivitását a talajban és a növényi testben, szabályozhatja a növények élettani metabolizmusát, és javíthatja a növények alkalmazkodóképességét a káros környezeti feltételekre.

Összefoglalva, a huminsav és a huminsav műtrágyák javíthatják a talaj szerkezetét, javíthatják a talaj fizikai és kémiai tulajdonságait, javíthatják a talaj vízvisszatartását, a műtrágya képességét, serkenthetik a növénynövekedést és fejlődést, javíthatják a vízfelvevő képességet, csökkenthetik a levélvíz áteresztését és a veszteséget. a növények képesek ellenállni a rossz környezetben, valamint javítani a víz és a tápanyagok hasznosítását.

Hat teljesítmény:

A szerves trágya hosszú távú hatékonysága, a szervetlen műtrágya gyors hatása, a bio-műtrágya hatékonysága, az ásványi műtrágyák sokfélesége, az összetett műtrágyák sokoldalúsága és a trágyázás kényelme.

Tíz funkció:

A talaj, a műtrágya és a talaj nedvességének aktiválása, a tábla felemelése, az újratelepítéssel szembeni ellenállás, az erős ellenállás a gyorsított növekedés, a minőségcsökkentés, a gyökérrendszer kifejlesztése, a zöld fejlődés ösztönzésére.

Négy fő értékesítési pont:

A legmagasabb tartalom, a legerősebb tevékenység, a legmagasabb ár, a legjobb szolgáltatás.

Mi a huminsav szerves trágya?

A lignit, olajpala és egyéb nyersanyagok felhasználása különböző termelési módszerekkel, nagy mennyiségű huminsavval és növényi növekedéssel és fejlődéssel, amelyet az oxigén, foszfor, kálium és néhány nyomelem található a termékben, úgynevezett huminsav szerves trágya A

Mi a különbség a huminsav és a szerves trágya között?

A mezőgazdasági üzemben a teljes érettségen keresztül termesztett trágya alkalmazható a talajra, és hosszú ideig történő átalakításra, végső soron egy humusz savas termésre és huminsav szerves trágyaként közvetlenül a terményre, hogy biztosítsa a szükséges tápanyagokat. mint a trágya könnyebben felszívódik, a használata magas, gyors.

Magas aktivitású huminsav funkció

Magas aktivitású huminsav, mikroorganizmusok szerves kombinációja és jó minőségű huminsav, a termékaktivitás magas, a hatás nyilvánvaló. Fő funkció:

Először is javítsuk a talaj szerkezetét, elősegítsük az aggregátumok kialakulását, a talajvíz, a műtrágya, a gáz, a hőviszonyok összehangolását, mind a szellőzést, mind a vizet, nem pedig a kéreg.

Másodszor, fokozzák a talaj termékenységét és a műtrágya kapacitását, fenntartják a műtrágya kapacitást, csökkentik a hatékony tápanyagveszteséget, a műtrágyát sokáig, így a "vihar, a heves, rövid" lassú, stabil, gyors műtrágya "

Harmadszor, a talaj savasságának javítása érdekében mérsékelni kell a toxikus tényezők mellékhatásait.

Negyedszer, a mikrobiális élettevékenységek, amelyek biztosítják a szükséges tápanyagokat a mikrobiális reprodukció és aktivitás elősegítésére, valamint fokozzák a mikroorganizmusok aktivitását.

5, a műtrágya hatékonyságának javítása, a huminsav és a nitrogén, a nitrogén műtrágya hozama körülbelül 10% -kal emelkedhet, a foszfor felhasználása több mint megduplázódhat.

6., lehet korai csírázás és javítja a csírázási sebességet és a felszaporodási sebességet, bizonyos koncentrációjú huminsav áztatásával, lehet csírázni 1-3 nappal korábban, a megjelenési arány 10% -25% -kal nőtt.

Hét, a gyökeresedés elősegítése és a gyökér víz abszorpció képességének javítása, a huminsav dip-gyökér duzzasztott gyökerével, a növényi gyökerek gyorsan, a gyökérszámmal, a gyökértömeg növekedésével és a tápanyag-felszívódási képesség gyökereivel.

Nyolc, fokozhatja a reproduktív szervek fejlődését, a korai virágzást, javítja a beporzás mértékét, növeli a gabona tömegét, a gyümölcs súlyát.

9, a növényi ellenállás fokozása, a huminsav növények hideg és aszályrezisztenciájának használata, a betegség ellenállása jelentősen javult.

10 a növényi növekedés és fejlődés ösztönzése érdekében a huminsav felhasználása növelheti a különböző enzimek aktivitását, javíthatja a növényeknek a víz és a tápanyagok felszívódását, növeli a növényi anyagcserét, felgyorsítja a növekedést és fejlődést, korai érettséget, javítja a minőséget.