Haza > hírek > Tartalom

Hogyan alkalmazzuk a szerves trágyát?

May 11, 2018


blob.png

A biológiai szerves trágyát széles körben alkalmazzák a világon, egyes országokban 45% ~ 60% és Amerika 50%. A szerves műtrágya alkalmazásának mennyisége Kínában a műtrágya teljes mennyiségének csupán 25% -át teszi ki, amelyből csak 1% ~ 2% termel a gyárban. Jelenleg a bio-műtrágyák teljes száma meghaladta a 850-et, az éves termelés pedig mintegy 8,5 millió tonna. Az utóbbi években Kína bio-szerves műtrágya piaca évente 5% -kal növekszik, fontos szerepet játszik a mezőgazdasági termelésben és elősegíti a mezőgazdaság fejlődését.

blob.png

Hogyan használjunk szerves trágyát?


1) Adjunk hozzá szerves trágyát, csökkentjük a műtrágyát

A növénytermesztéshez szükséges átfogó tápanyagok: a műtrágya tápanyagtartalma magas, a műtrágya hatása gyors, de a rövid, egyetlen tápanyag, szerves trágya időtartamával ellentétben az ásványi trágya és a műtrágya keveréke egymást kiegészítheti a növényi tápanyag igényeit a szezonban.


2) Megőrzi a tápanyagokat, csökkenti a veszteséget és javítja a tápanyagok felszívódását

A kémiai műtrágya oldékonysága nagy, ami az alkalmazás után magas ozmotikus nyomást gyakorol a talajra, ami befolyásolja a tápanyagok és a víz felszívódását, és növeli a tápanyagvesztés esélyeit. Ha szerves trágyával kombinálva képes megoldani ezt a hátrányt, elősegíti a tápanyagok és a víz felszívódását.


3) Hatékonyan állítsa be a talaj pH-ját és javítsa a talaj szerkezetét.

Az alkáli talajok egy savas vegyi műtrágyát tartalmaznak. Miután az ammónium elnyelte a növényt, a megmaradt savat kombinálják a talajban lévő hidrogénionok által termelt savval, ami a savasság növeléséhez és a talaj súlyosbodásához vezethet. Ha szerves trágyával kombinálva javíthatja a talaj pufferkapacitását, hatékonyan beállíthatja a pH-értéket, hogy a talaj savtartalma ne növekedjen.


4) Fel kell gyorsítani a talaj aggregátumok képződését és javítani kell a talaj fizikai és kémiai tulajdonságait.

A szerves - szervetlen aggregátum fontos tartalma a talaj termékenységének tartalma, annál jobb a talaj fizikai tulajdonságai, a talaj termékeny, a talaj megőrzése, a víz, a műtrágya képessége erősebb, annál jobb a szellőztetés teljesítménye, annál kedvezőbb a növényi gyökér növekedés.