Haza > hírek > Tartalom

Öt hiba a gyümölcsfa trágyázásában

Nov 08, 2018

1) Minél közelebb van a műtrágyázó folt a fához, annál jobb.

Sok gyümölcstermesztő úgy gondolja, hogy a trágyázás messze a fától származik, a gyökérfelszívódás gyenge, és a tápanyaghasznosítás nem áll rendelkezésre, így a trágyázás nagyon közel van a fahoz. Néhányan kevesebb, mint fél méterre vannak a gyökér nyakától, sőt ásják ki a gerinces gyökeret. Ennek eredményeképpen a sérült gyökerek égő jelensége gyakran előfordul, és a hatás gyakran kontraproduktív.


2) Minél több annál jobb.

Néhány gyümölcstermesztő nem határozza meg a műtrágya mennyiségét a műtrágya típusával, a fa potenciál erejével, a fa testének méretével, a termésmennyiségével és a talaj termékenységének feltételeivel. Az eredmény a tápanyagok táplálék iránti kereslet és kereslet közötti egyensúlytalanság a fa testében, a gyökér halott fák elégése a nehézben, betegségek és rovarok tenyésztése, a táplálkozás növekedése és a fényvisszaadás közötti egyenlőtlenség és csak a hosszú fa, kevés vagy semmilyen eredmény nélkül.


3) A műtrágyázási idő elfoglalva.

Egyes gyümölcsök nem alapulnak gyümölcsfák trágyázási műtrágya időszakban, de a munkaerő elfoglalt tétlen megtermékenyítés, "műtrágya fák nem üres, üres műtrágya fák nem kell", kell tavaszi műtrágya a nyári műtrágyázás, műtrágyázás esett megtermékenyítés télre , mielőtt a virág műtrágya műtrágya, a gyümölcs zsír után a zsír, miután elszalasztotta a legjobb műtrágya, gyümölcsfák egy kedvezmény jelentősen növeli a hozamot.


4) A megtermékenyítés típusát tetszés szerint határozzák meg.

A gyümölcsös őszi alap műtrágya és a búzamező őszi vetéstermesztési konfliktus, sok gyümölcstermesztő műtrágyát használ, hogy az alapterméket helyre cserélje, vagy a trágya és egyéb trágya helyettesítésére nem bomló növényi szalmát stb.


5) Nehéz földi könnyű őrlés.

Számos gyümölcstermesztõ tapasztalt a föld alatti megtermékenyítésre, és kevés vagy semmilyen megértésük nincs a trágya talajra gyakorolt hatásának, nevezetesen a levélszórásnak, ami súlyos fiziológiai betegségekhez, például sárga levélbetegséghez, lobularis betegséghez, gyümölcsös betegséghez és korai leromlási betegség.


image


Hol a legjobb hely a gyümölcsfák megtermékenyítésére?


1. Adjunk műtrágyát gyümölcsfákra. Először is, tudni kell, hogy a gyümölcsfákat főleg a gyökérzetben lévő gyökér szőrszálak töltik ki.


2. A gyümölcsfákra alkalmazott műtrágyát elsősorban a lombkorona szélén kell elhelyezni, vagy a fa törzsétől nem messze, nem túl közel a fa törzséhez, mert a fa törzs vastag gyökér, kevésbé finom gyökerek és gyökér szőrszálak , ami nem járul hozzá a műtrágya felszívódásához.


3. A gyümölcsfákra vonatkozó műtrágya alkalmazása során mélyrehatóan meg kell győződni a következő elvekről: a mély gyökér eloszlású gyümölcsfákat kellő mélységben kell alkalmazni, míg az ellenkezőjét sekély mélységben kell alkalmazni; A szerves trágya lassan bomlik, de az ellátási műtrágya időszaka hosszabb, mélyen felvihető, a műtrágya mobilitása nagy, felhordható; Ha a mély gyökerű gyümölcsfák, mint a körtefa, szerves trágyát alkalmaznak, akkor a mélységnek 40-60 cm-nek kell lennie, és a sekély gyökerű gyümölcsfákra, mint pl. A szilvafa szerves trágyára, a mélységnek 30-40 cm-nek kell lennie. A műtrágyázás után új lipidmembránt kell alkalmazni a műtrágya hatásának javítása érdekében.


4. Adjunk műtrágyát a gyümölcsfákra, melyeket zárt vagy sűrűn ültetett gyümölcsösökre alkalmazhatunk, a gyökerek és a növények közötti sekély alkalmazással, lehetőleg kicsi vagy nem nagy károkat okozva a műtrágya hatásának teljes mértékű kihasználása érdekében. műtrágyát, és elérni a hozam és jövedelem növelésének célját.WWW.agronaturetech.com

e-mail: info@agronaturetech.com