Haza > hírek > Tartalom

A Cherry inkább szerves műtrágyát vagy összetett műtrágyát ajánl?

May 30, 2018

image.png

A szerves trágyák sok biológiai anyagot, állati és növényi maradványokat, hulladékot, hulladékanyagot tartalmaznak, mint pl. Az ökológiai trágya alkalmazása nem csak átfogó növényi táplálást biztosít és hosszú műtrágya hatású, növelheti és frissítheti a talaj szerves anyagát, elősegítheti a mikrobiális tenyésztést , javítva a talaj fizikai és kémiai tulajdonságait és a biológiai aktivitást.

A vegyes műtrágya szervetlen, általában nagy mennyiségű műtrágya, amelyet fizikai vagy kémiai szintézissel állítanak elő. Nagyon fontos a megtermékenyítés egyensúlya, javítani a műtrágya kihasználtságát, elősegíteni a magas hozamot és a termények stabil hozamát.

Ami a két műtrágyát illeti, javaslatunk, hogy több szerves trágyát használjunk. Mivel az összetett műtrágya korlátozó állapota több, mint a szerves trágya. A tápanyagarányok mindig fixek, és a különböző talajok és növények által igényelt tápanyagok típusai, mennyiségei és arányai változatosak. Használat előtt talajmérést kell végezni a talaj textúrájának és táplálkozási állapotának megértéséhez. Ezenkívül az egyes műtrágyákkal együtt jobb eredményeket kell elérni. Valójában ez a két műtrágya együttesen is használható, az összetett műtrágyák és a szerves trágyák együttesen alkalmazhatók a műtrágya hatékonyságának és a tápanyag felhasználási arányának javítására. A szerves műtrágyák alkalmazása nemcsak javítja a talajt, és a talajban hasznos mikroorganizmusokat aktivál, hanem energiát takarít meg és csökkenti a környezetszennyezést. Néhány szerves szerves trágya alkalmazása nemcsak a hagyományos szerves trágyák termelésének bonyolult folyamatát képes elkerülni, hanem a talajhoz is számos jó mikroorganizmust biztosít a talaj tápanyagok aktiválásához és a folyamatos termesztés gátjának csökkentéséhez. A normális adag nem károsítja a növény gyökereit. Azonban túl sok szerves trágya gyújtja meg a gyökereket. A szerves trágyákat hosszú ideig fermentálták, és a benne lévő szervetlen sók tartalma nem volt alacsony. Ezért, ha több műtrágyázást alkalmaznak, az ionok koncentrációja a gyökerekben biztosan túl magas lesz, és gyökérégetés történik. De nincs a növények égése.

1. A szerves trágya műtrágya hatása stabil és enyhe, és a talaj oldhatóságának változása viszonylag lassú, ami nem vezet a növényi dehidráció halálához.

2. A szerves műtrágyákat magas hőmérsékleten és öregedő erjesztéssel dolgozzák fel, és a talajra, a feldolgozatlan trágyával ellentétben, gyomorhurutok és erjednek, és a rothadó növények gyökere rothad.

image.png


Mi van, ha túl sok az összeg?

1. A szellőzést meg kell erősíteni a levegőszennyezés elterjedésének elkerülése érdekében. A szerves műtrágyák által előidézett ammónia az öregedési folyamatban nem szabadul fel, ami könnyen megsemmisíti a zöldségeket. Ezért amikor a dohányzás csíranövényeinek jelensége fordul elő, növelni kell a szellőztetés számát és idejét, hogy az üvegházban lévő ammóniagázt időben ki lehessen üríteni a fészerből, hogy elkerülhető legyen a légszennyezés előfordulása.

2. A műtrágyák vízzel való emelésének növelése folyamatosan mulcsfunkciós termékeket tartalmaz, mind a nem rothadt szerves trágya hatásának csökkentésére a gyökér okozta, hanem ugyanúgy, mint a bio-bakteriális trágya műtrágya, gátolja a gyökérbetegség fertőzést.