Haza > hírek > Tartalom

Huminsav, sárga huminsav és aminosav hatásai és különbségei.

May 23, 2018

Huminsav


A huminsav a növények és állatok maradványai, főként a mikrobiális bomlás és a növényi törmelék átalakulása révén, valamint összetett kémiai reakciók, amelyek szerves anyagokat képeznek. A mikro szempontból aromás és számos szerves polimer funkcionális csoportból áll, amelyek főleg szén-, hidrogén-, oxigén-, nitrogén- és kénelemekből állnak, egyfajta többértékű polikondenzát típusú fenolos aromás vegyületek és nitrogénvegyületek. Funkciója jó fiziológiai aktivitás, felszívódás, komplexitás, csere és így tovább. Széles körben elterjedt az alacsony minőségű szén, állati hulladék, szerves trágya, talaj, víz üledékek, állati és növényi maradványok.

Láthatjuk a fekete talajt, mert a huminsavat, a szén alacsony szintje, mint például az időjárás kőszén, a lignit, a tőzeg huminsavtartalma a legmagasabb (30% 80%), majd a szerves komposzttartalom 5% - 20 %. Minden mesterséges oxidáció, mint például a levegő, az ózon vagy a salétromsav kezelés, regeneráló huminsavat képezhet.

Az oldhatóság oldhatósága és szín szerinti osztályozása szerint három csoportra osztható: először az acetonban vagy etanolban oldható résznek nevezzük barna rot savnak; Másodszor, az acetonban oldhatatlan, fekete rothadásnak nevezik; Harmadszor, a vízben vagy híg savban oldódó részt sárgás rothadásnak nevezik.

A mezőgazdaságot táplálékkiegészítő, gyökér- és gyökértrágyaadalékként, talajjavító, növénynövekedés-szabályozó, levéltrágyakomponens, hidegelleni szer, aszályrezisztens szer, összetett műtrágya-szinergista stb. Használják. Humic sav műtrágya, amely kombinált a nitrogén és a foszfor hatása a növekvő hatékonyság, a talaj javítása, a növények növekedésének ösztönzése és a mezőgazdasági termékek minőségének javítása. A magnézium-humát, a cink-humát, a huminsav és a karbamid hatása a magnézium-, a cinkhiány- és a vashiányhiányok pótlására a gyümölcsfákban. Huminsav és herbicid, atrazin és egyéb peszticidek kombinációja javíthatja a hatékonyságot és gátolhatja a méregtelenítést. A nátrium-humát hatásos az almafa rothadásának kezelésére.


2. Fulvic sav


Széles értelemben a növénynövekedés szabályozó, elősegítheti a növények növekedését különösen megfelelő ellenőrzése növényi leaf sztomatikus nyitottság, csökkenti a transzpirációt, az aszály ellen jelentős hatása, javíthatja a művészet képessége, a termelés növelése és a minőség javítása, fő alkalmazási célja a búza , kukorica, édesburgonya, kukorica, rizs, gyapot, földimogyoró, repcemag, dohány, selyemhernyó, dinnye és gyümölcs, zöldség stb .; Keverhető néhány nem lúgos növényvédőszerrel, és gyakran szinergikus hatással.


3. Aminosavak


Az aminosavaknak három szerepe van a növénynövekedésben: először a szerves nitrogén táplálásának kiegészítő forrása; Másodszor, a fémionok kelátképző szerét. Az aminosavaknak a kelátképző fémion funkciója van, könnyen el lehet készíteni az elemek és nyomelemek (kalcium-magnézium-vas-mangán cink-réz-molibdén-bór stb.) Szükséges mennyiségét a növényhez a test hordozásához, számos tápanyag; Harmadszor, az enzim elősegítő készítmény. Az aminosavak a növényekben előforduló enzimek szintézisének promoterei és katalizátorai, amelyek fontos szerepet játszanak a növényi anyagcserében. Azonban az aminosavakat a baktériumok a talajban könnyen beolvasztják / elbontják, ezért nem szabad talajban alaptermékként felhasználni. Ehelyett levélfelületű műtrágya készül, amelyet a levelekre permeteznek, hogy a növények képesek legyenek az aminosavak és más elemek közvetlenül a leveleken keresztül elnyelni.