Haza > hírek > Tartalom

A környezeti tudósok úgy vélik, hogy a felmelegedési klíma tíz élelmiszert kel ki

Oct 19, 2018


Környezetvédelmi tudósok úgy vélik, hogy a felmelegedési klíma tíz élelem eltűnését okozza


Idő, 2018. október 15 .: A CBS "60 perces" vasárnapi éjszakája visszavonja korábbi állítását, miszerint "az éghajlatváltozás csalás", hozzátéve, hogy nem tudta, hogy emberes volt, és hogy a globális éghajlat "változik hát." 2017. június 1-jén a hurok bejelentette, hogy az Egyesült Államok kihúzta a párizsi éghajlati megállapodást. Az időjárási weboldal szerint egy új tanulmány arra figyelmeztet, hogy az alábbi 10 élelmiszert veszélyeztetheti, ha az éghajlatváltozást nem befolyásolják.


1. A banán

A trópusi 4-es banán (TR4) közvetlen támadás a banánpiac gyökereire, amely a piac 99% -át teszi ki, és a monokultúrás és a banánfajták sokféleségének hiánya valószínűleg katasztrofális. Mivel egyszer a TR4 belép a kertbe, az egyetlen lehetőség a banán gazda számára, hogy lecsökkenti az összes banánfát.


2. A szőlő

Az éghajlatváltozás miatt jó esély arra, hogy nem tudunk borokat inni. A francia kutatók rámutatnak arra, hogy a szőlő olyan évelő növény, amely sebezhető az éghajlatváltozással szemben. Az elmúlt 30 évben az európai szőlőültetvények virágzását két hetet töltötte be, a bort egy hónappal korábban tették, és a szőlő összetétele megváltozott.


image


3. Az avokádó

Az avokádókat az egészséges zsír egyik legjobb forrásának tartják. Jelenleg Mexikóban és Chilében az avokádó legfőbb termelő országai a túlzott kereslet miatt a fenyőerdő nagy területeit az avokádó váltotta fel, nemcsak a széndioxid-kibocsátás növelését, hanem az éghajlatváltozás és a vízhiány felgyorsítását is. Ami az avokádókat illeti, amelyek sok vizet igényelnek, az aszályrezisztens fajtákat a lehető leghamarabb fejleszteni kell, miközben ellenőrizniük kell a növekedésüket.


4. Az eper

Spanyolország az Egyesült Államok után a második legnagyobb gyümölcstermelő, a szamóca széles választékával. A kutatók azonban azt találták, hogy a magasabb hőmérsékletek a rövidebb gyümölcsös évszakokhoz kötődnek, és az alacsonyabb betakarítások nagyobb valószínűséggel járnak.


5. Kávé

Az arabica kávé vadon élő erdei, amelyek jelenleg a globális kávégyártás 70% -át teszik ki, kihalással szembesülnek, és 2080-ig nehéz lenne megtalálni, mivel ezeken a vidéken a növények és állatok a legveszélyeztetettebb fajok a világon. London. A mai arabica növények betegségben és csökkenő hozamokban is szenvednek. Ha a vadon élő arabica növényeknél nem állnak rendelkezésre jobb gének, a kisebb éghajlatváltozás és az új betegségek meg fogják ölni őket.


6.Osztárok és kagylók

Ha a légkörben lévő szén-dioxid a tengervízben felszívódik, akkor az óceán savasodását okozza, ami a hidrogénion koncentráció-index (pH) alacsony savas tengervízének növekedését eredményezi, ami károsíthatja egyes tengeri szervezeteket, különösen a kagylókat.


7. A búza

A búza a világ legfontosabb étele, de a jövő bizonytalan. , egy tanulmány szerint a föld hőmérséklete emelkedik minden 1 ℃, a búza hozam csökken 6% -kal.


8. Burgonya

A globális felmelegedés veszélyezteti az új betegségeket.


9. Kakaó

Ha a környezeti trendek nem változnak, a csokoládé hamarosan luxus lesz. A csokoládéval rendelkező kakaófák csak a 20. és 20. szélességi fok között húzódnak meg, amelyek stabil hőmérsékleteket, nedves éghajlatokat, bőséges csapadékmennyiséget és nitrogénben gazdag talajokat igényelnek.


10. Egyéb gyümölcsök

A globális felmelegedés és az aszály 2050-re 10 százalékkal csökkenti a gyümölcsfák, például az őszibarack, a kajszibarack és a szilvák ültetési területét. Ausztráliában, mint Európában, majdnem az alma 15 év elteltével, mert a téli éghajlat már nem alkalmas az almafákra. Sokkal komolyabban, a méhek száma, a gyümölcsfák fő beporzói, az éghajlatváltozás miatt csökken.


A tanulmány öt lehetséges tényezőt sugall: az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának növekedése, az antarktiszi sztratoszféra ózonlebontása, a vulkánkitörésből származó aeroszolok, a troposzféra füstje és ózonszennyezése, valamint az olyan természetes változások, mint az el nino és a la Nina. A tanulmány szerint a felmelegedés több milliárd embert érinthet, és befolyásolhatja az élelmiszer- és fajpopulációkat ezeken a területeken.


Jelenleg sürgősen "jó munkát kell végezni a talaj és a műtrágya kapcsolatáról és az éghajlatváltozás kezeléséről".www.agronaturetech.com

E-mail: info@agronaturetech.com