Haza > hírek > Tartalom

Az EDTA Chelates a szerepet

Jun 20, 2017

EDTA-kelát A kelátképző erő a kelátképző szer és a fémion kötési szilárdságát, a kelátképző érték pedig a fémionokat kelátképző kelátképző szer mennyiségét jelenti.

Néhányan a tényleges képletben találkoznak a kelátképző szer hozzáadásával, vagy lesznek méretezési jelenségek, aggódni fog, hogy a rágóerő nem elegendő, az EDTA-kelátokat és a fémionokat nem lehet hatékonyan kombinálni, a kelátképző szer tényleges mennyisége nem helyet, ami a jelenség skálázását eredményezi

A méretezés előfordulásának megakadályozására kétféleképpen lehet eljárni: az egyik a léptékképződés kezdeti gátlása, az egyik a skála eltávolítása után hatékony. Ez a két módszer megfelel a kelátképző diszpergálószerek és kelátképző szerek szerepének.

A kelát diszpergálószer nagy molekulatömegű, amely hatékonyan gátolja a kis részecskék CaCO3, MgCO3 nagy méretű részecskék kialakulását, de a fémion kötőereje gyenge, az EDTA-kelátok ilyen termékek főként foszforsavészterek, PAA, codiopropilén kopolimer; kelát A keverék és a fémionok szerepe erősen össze van kapcsolva, hatékonyan eltávolíthatja a lerakódást a szubsztrát skála felületén, mint a közös EDTA, DTPA, HEDTA és így tovább.

Ilyen egyszerűen a kelátképző szer egy vízkőoldószer, az EDTA Chelates kelátképző diszpergáló egy skála-inhibitor, ha a kettő az alkalmazással kiegészíti egymást.

Tisztítószer esetében a hatás tisztítására vonatkozó döntés alapvetően négy szempontból áll: 1, hőmérséklet; 2, mechanikai erő; 2, felületaktív anyag; 4, kelátképző szer, az első kettő nem kell ismételni, mindannyiunknak mély tapasztalata van. A felületaktív anyag számára mindannyian tudjuk, hogy szerepe az emulgeálódik az olajtartalmú anyag, az EDTA Chelates, hogy feloldódjon a vízben, hogy elérje a tisztító hatást.

Azonban, ha van egy fémion az olajos anyagban, ez fém kötés az alapfelület felületéhez, és a felületaktív anyag nem képes megszakítani a kötést. EDTA kelátok Ezért a szokásos eljárásban növeljük a felületaktív anyag mennyiségét, növeljük a hõmérsékletet és a mechanikai erõt. A tisztítóhatás elérése érdekében a kelátképzõ szerek lehetnek ezeknek a fémionoknak a jó kombinációja, hogy az olajból lehúzzuk , így csökkentheti a felületaktív anyag mennyiségét az alacsony energiafogyasztás előfeltételeként.

A kelátképző szereket széles körben használják, beleértve a detergenseket, az EDTA Chelates mezőgazdasági tápelemeket, az ipari tisztítószereket, a papír- és fényképészeti iparágakat. A mezőgazdasági alkalmazások kelátképző elemei szövetmódosíthatók és minimálisra csökkenthetik a tápanyaghiányt, az EDTA-kelátot, ezáltal növelve a hozamot és a hatékonyságot. A jól ismert standard EDTA olyan komplex, amely fenntartja a vas és más nyomelemeket az oldatban, és ezért gyakran alkalmazzák agronómiai körülmények között, ahol a vas és egyéb nyomelemek miatt jelentősen csökkenthetők a növényi hozamok.

Az EDTA termékek hosszú távú felhasználása azonban egyre inkább figyelemre méltó. A hagyományos kelátképző szerek, mint például az EDTA vagy a DTPA nehezen biológiailag lebonthatók, és általában felhalmozódnak a környezetben, és folyókban és tavakban, talajban és vízkezelési folyamatokban detektáltak. EDTA Chelates Az új, biológiailag lebomló kelátképző IDHA-t a közelmúltban fejlesztették ki.

A hagyományos kelátképző diszpergálószerrel összehasonlítva a zöld kelátképző diszpergáló iminodiszukcinasav jó hatással van a kalciumionok és a rézionok kelátására. A iminodiszukcininsav gyapot / vászonszövet fehérítési eljárásában végzett szintézis hatékonyan kelátja a fémionokat, javítja a hajhatás és az ① szilárdság szerkezetét.