Haza > hírek > Tartalom

A legjobb idő a huminsav használatához

Sep 25, 2019

Először a huminsav műtrágyát az alkalmazási módszer szerint választják ki.

Öblítéshez, csepegtető öntözéshez vagy lombozathoz javasolt kálium-humát, ammónium-humát vagy kálium-folát, ammónium-folát használata. Alap műtrágyaként ajánlott az ammónium-humát vagy az ammónium-nitro-humát választása, és ügyeljen arra, hogy a talajba temetje. Mivel az ammónium-humát huminsav és ammónium-hidrogén-karbonát keveréke, könnyen elpárolog.

Másodszor, a huminsav műtrágyákat a növényi preferenciák és a növekedési csomópontok alapján választják meg.

Például a gyümölcsfákat, a foszfát- és kálium-műtrágyát ősszel, a nitrogén- és a tavaszi, a foszfor- és a kálium-műtrágyát a csírázás és differenciálás, nitrogén- és kálium-műtrágya, valamint a gyümölcs kalcium- és mikro-műtrágya.

Végül a huminsav műtrágyákat a termény típusa és költsége alapján választják meg.

A huminsav-műtrágyát a tápanyagok típusa és mennyisége szerint osztják huminsav egyszerű műtrágyává, huminsav-összetett műtrágyává, huminsav-szerves műtrágyává, huminsav-szerves-szervetlen összetett műtrágyává és huminsav nyomelem-műtrágyává.

A szántóföldi növények esetében javasolt huminsav-összetett műtrágyát választani, amely kényelmesen használható, gazdaságos és hatékony. Zöldségfélék és gyümölcsfák esetén választhat huminsav szerves műtrágyát, huminsav szerves-szervetlen vegyi műtrágyát vagy huminsav nyomelem műtrágyát, szerves anyagot ezekben a műtrágyákban. 20% -ról 45% -ig hatékonyan javíthatja a növények ízét és színét.