Haza > hírek > Tartalom

A BASF belép az indiai növényvédelmi piacba a rizsért

Feb 13, 2017

Az indiai rizsmajmozók a BASF növényvédőszer-megoldásainak köszönhetően növelhetik termelékenységüket és jövedelmüket, amely most már az országban elérhető.

"Célunk, hogy támogassuk az indiai rizstermesztőket, hogy teljes mértékben ki tudják fejezni teljes potenciáljukat. A BASF szakértelmét a modern, fenntartható gazdálkodás területén az indiai rizs növekvő közösség igényeihez fogjuk szponzorálni "- mondta Markus Heldt, a BASF Növényvédelmi Divíziójának elnöke az indiai Hyderabad-i induló eseményen. A BASF világszerte a növényvédelemmel foglalkozó vezető, világszerte meghaladja a 5,8 milliárd eurót 2015-ben.

A rizs India legfontosabb élelmiszertermése, évente több mint 100 millió tonna termeléssel. Ezenkívül India jelentős exportőr a rizsnek a világpiacon, évente több mint 10 millió tonna mennyiséget exportál, és jelentős lehetőségeket kínál a termelés további növelésére. "Az indiai rizs új kínálatával megerősítjük hozzájárulásunkat a növekvő mezőgazdasági termelői kereslet kielégítésére Indiában, a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági piacának területén" - mondta Heldt.

Ezzel a bevezetéssel a BASF olyan átfogó megoldásokat kínál, amelyek hatékonyan kezelik a rizsek, gyomok és kártevők kezelését, miközben megfelelnek a fogyasztók elvárásainak az egészséges, jó minőségű élelmiszerekhez. Ezek közé tartoznak a Seltima és az Adexar gombaölő szerek, amelyek számos tartós rizsbetegség ellen küzdenek, beleértve a burkolatot és a robbanást. A Seltima egy BASF AgCelence gombaölő szer, amely nem csak a betegségeket ellenőrzi, hanem nagyobb hozamot is biztosít. A Basag's Basagran herbicidet Indiában is elindítják, és megoldják az indiai gazdálkodókkal szemben felmerülő nehézkes gyomosodási problémákat. A következő három évben további termékeket indítanak Indiában, hogy kielégítsék a modern gazdálkodási megoldások iránti növekvő igényt, beleértve a legkorszerűbb herbicideket, fungicideket és rovarirtókat.

A BASF közel 200 növényvédő szakemberrel foglalkozó csapatot alkalmaz Indiában, hogy közvetlen piaci jelenlétet biztosítson, és India egyik vezető szállítója a fejlett növényvédőszer-megoldásoknak, amelyek kiterjednek minden nagyobb terményre, beleértve a szójababot, kukoricát, gyapotot, búzát, gyümölcsöt, zöldséget és most rizs. A vállalat folyamatosan olyan új hatóanyagokat keres, amelyek egyedülálló módon képesek ellenőrizni a növényi kártevőket. A BASF 2015-ben létrehozott egy mezőgazdasági kutatóállomást Pune-ban, amely a helyi és globális mezőgazdasági kutatásokra összpontosít. Globális kutatási és fejlesztési központot üzemeltet a Navi Mumbai Thane oldalán, amelynek középpontjában a szerves szintézis, a fejlett folyamat- és formulációkutatás, a modern mezőgazdasági megoldások felfedezésének kémiája és a molekuláris modellezés áll. 2015-ben a BASF mintegy 500 millió eurót fektetett be a növényvédő szerek kutatásába.

"Az olyan kezdeményezésekkel, mint a Make in India, az Intelligens Városok és a Swachh Bharat, India ma a gyors, fenntartható fejlődésről szól. Ez óriási növekedést jelent a népesség igényei szerint a jobb élelmiszerek, lakhatás és mobilitás, valamint a tiszta élelmiszerek, a víz és a levegő számára. Ez óriási lehetőségeket kínál a vegyipar számára, valamint a BASF számára. És a BASF aktívan fektet Indiába, hogy megvalósítsa ezeket a lehetőségeket "- mondta Dr. Raman Ramachandran, a BASF cégek indiai vállalatának elnöke.

A BASF-csoport az elmúlt négy évben közel 300 millió eurót fektetett be Indiában, mind a gyártás, mind az innováció terén, támogatta a helyi iparágakat, köztük a tudományos mezőgazdaságot és élelmiszergyártást, a fenntartható közlekedésben, a szennyezés és a kibocsátás csökkentésében, valamint az energiahatékony épületekben és épületekben. infrastruktúra.


Forrás a www.agribusinessglobal.com webhelyről