Haza > hírek > Tartalom

Az aminosav a szerepe

Sep 04, 2017

1, a fehérje emésztése és felszívódása a szervezetben az aminosavon keresztül: a protein első táplálkozási elemeinek teste, az élelmiszer-táplálkozásban betöltött szerepe nyilvánvaló, de nem alkalmazható közvetlenül az emberi testben, és kis molekula aminosavakká válik.

2, nitrogén-egyensúlyi hatás: Amikor a fehérje napi étrendje és a megfelelő mennyiség, a nitrogén nitrogénbevitelének a székletből, a vizeletből és a nitrogén nitrogénkibocsátásából egyenlő, a nitrogén teljes egyensúlyának nevezik. Valójában a fehérje és az aminosavak a folyamatos szintézis és a bomlás között egyensúlyt. A normális napi fehérjefogyasztást bizonyos tartományon belül kell tartani, hirtelen növelni vagy csökkenteni kell az élelmiszerbevitel mennyiségét, a szervezet még mindig képes szabályozni a fehérje anyagcseréjét a nitrogén egyensúly fenntartása érdekében. Túl sok a túlzott fehérje étkezés, a szervezeten túl, hogy beállítsa a mechanizmus egyensúlyát. Ne enni fehérjét, a szervezet fehérje még mindig bomlik, a negatív nitrogén egyensúly fenntartása, ha nem időszerű, hogy tegyen intézkedéseket a helyesre, végül az ellenanyag-halálhoz vezet.

3, cukor vagy zsír: az a-keto-savval képzett aminosav-katabolizmus, különböző jellemzőkkel, cukor vagy lipid metabolizmus útján az anyagcserére. az a-keto-sav új aminosavakká szintetizálható vagy cukor- vagy zsírsavvá alakítható át, vagy a trikarbonsavvá CO2 és H2O oxidálása céljából, és energiát szabadíthat fel.

4 enzimek, hormonok, bizonyos vitaminok összetételében szerepet játszik: az enzim kémiai természete fehérje (aminosavmolekulák), mint amiláz, pepszin, kolinészteráz, karboanhidráz, transzamináz és így tovább. A nitrogéntartalmú hormon összetétele fehérje vagy származéka, például növekedési hormon, pajzsmirigy-stimuláló hormon, adrenalin, inzulin, bélhormon elősegítése és hasonlók. Egyes vitaminokat aminosavakkal vagy fehérjékkel kombinálva alakítanak át. Az enzimek, hormonok, vitaminok az élettani funkció szabályozásában, a katalitikus anyagcsere fontos szerepet játszik.

5, a szervezetnek szüksége van az esszenciális aminosavak: felnőtt esszenciális aminosav követelmények mintegy 20% -a fehérje követelmények, - 37%.