Haza > hírek > Tartalom

Aminosav A fizikai és kémiai tulajdonságok

Sep 05, 2017

Az aminosavak az amino- és karboxilcsoportokat tartalmazó szerves vegyületek osztályának alapvető összetevői. Tágabb értelemben egy savas karboxilcsoportot tartalmazó lúgos aminosavat tartalmazó szerves vegyület, az általános aminosav azonban a szerkezetet alkotja.

Az aminosavak az alapanyagok, amelyek az állatok takarmányozásához szükséges fehérjéket alkotják. Lúgos aminosavakat és savas karboxilcsoportokat tartalmazó szerves vegyületek. Az aminocsoport alfa-aminosav az alfa-szénatomon. A fehérjéket alkotó aminosavak többnyire alfa-aminosavak.

Az aminosavak az anyagcserén keresztül a következő szerepet játszhatják a szervezetben: Savak, hormonok, ellenanyagok, kreatin stb. Válnak. Kapcsolódjanak a szénhidrátokhoz és a zsírokhoz; Oxidálja a szén-dioxidot, a vizet és a karbamidot, energiát termel.

A fizikai és kémiai tulajdonságok

Az aminosavak színtelen, több mint 200 ° C, olvadáspontja, mint a szerves vegyületek átlagosan sokkal magasabb olvadáspontja. Az alfa-aminosav négy különböző savas, édes, keserű és friss ízű. A leggyakrabban használt ízesítőszerek a mononátrium-glutamát és a glicin. Az aminoválasztás általában vízben, savas oldatban és alkáli oldatban nem oldódik vagy nem oldódik szerves oldószerekben, például etanolban vagy éterben. Az aminosavak a vízben oldhatóak a különbség nagyon nagy, mint például a legkisebb oldhatóságú tirozin, 25 ° C, tirozin oldott csak 0,045 g 100 g vizet, de a forró törölközőben a tirozin oldhatóság nagyobb. A lizin és a speramát gyakran sósav formájában jelen vannak, mivel nagyon vízben oldódnak, és a deszkeszcencia miatt nehezen kristályosodnak.

(1) a különböző közös aminosavak színének és színének könnyen lehet színtelen kristályok, és a kristályos alak az aminosavak szerkezetétől függ. Például az 1-monoglutaminsav egy tetragóna, és a D monoglutaminsav egy gyémánt alakú pelyhek.

(2) magas olvadáspontú aminosav kristályosítása, olvadáspontja általában 200-2 200 ° C, az olvadáspont közelében vagy annak közelében sok aminosavat aminra és CO2-re bontanak.

(3) a legtöbb oldhatósági aminosav vízben oldódik. Különböző a különböző aminosavak vízben való oldhatósága, például a lizin, az arginin és a prolin oldhatósága. A tirozin, cisztein és hisztidin oldhatósága nagyon kicsi. Mindenféle aminosav oldható erős bázisokban és erős savakban. De az aminosavak oldhatatlanok vagy enyhén oldódnak etanolban.

(4) az ízesített aminosavak és származékaik bizonyos ízzel rendelkeznek, például savanyú, édes, keserű stb. A faj ízlése az aminosav típusához és a háromdimenziós szerkezethez kapcsolódik. Általánosságban elmondható, hogy a d típusú aminosav édes ízű, édes intenzitása magasabb, mint a megfelelő L1 aminosav.

(5) különböző közös aminosavak ultraibolya abszorpciós tulajdonságai nem képesek a látható fény elnyelésére. De a tirozin, a triptofán és a fenil-alanin nyilvánvaló foto-abszorpcióval rendelkezik az ultraibolya régióban. A legtöbb fehérje tartalmazza ezt a három aminosavat, különösen a tirozint. Ezért a fehérje tartalmát kvantitatív módon 280 ms hullámhosszú UV-abszorpciós jellemzővel detektálhatjuk.

Az aminosavak fontos optikai tulajdonsága a fény felszívódása. 20 féle Pr-AA fényelnyelés volt látható az ultraibolya területen (<220 nm)="" az="" ultraibolya="" felületen="" (közel="" ultraibolya="" szalag="" közelében)="" (220="" nm="" és="" 300="" nm="" között),="" csak="" három="" aa="" fényelnyelési="" képességgel,="" a="" három="" az="" aminosavak="" fajtái="" a="" fenilalanin,="" a="" tirozin="" és="" a="" triptofán,="" mivel="" r="" a="" benzolgyűrűs="" konjugált="" kettős="" kötésű="" rendszereket="" tartalmazó=""> Stirén-akril AA maximális fényelnyelés 259 nm-nél, 278 nm-es sajt AA, 279 nm-es színű AA, a fehérjék általában háromféle AA-maradékot tartalmaznak, így maximális felszívódása körülbelül 280 nm hullámhosszú fényben, így spektrofotometriás módszerrel alkalmas a fehérje tartalmának meghatározására. A fehérjetartalom spektrofotometriás meghatározásának alapja a lambert - sör törvénye. A fehérjeoldat 280 nm-es abszorbanciája arányos a koncentrációjával.