Haza > hírek > Tartalom

Az aminosav élettani aktivitása és felszívódása

Oct 11, 2017

Huminsav (Humic Acid, rövidített HA) növényi és állati maradványok, aminosav főleg növényi maradványok, mikrobiális bomlás és transzformáció révén, valamint számos összetett geokémiai reakciófolyamat és szervesanyag-osztály felhalmozódása. A polimer szerves savak aromás és különböző funkcionális csoportjaiból áll, jó fiziológiai aktivitással és abszorpcióval, aminosav-komplexképződéssel, cserével és egyéb funkciókkal. A huminsav a szén, a hidrogén, az oxigén, a nitrogén, a kén fő összetevője, polivalens fenol típusú aromás vegyületek és nitrogénvegyületek polikondenzátuma.

Széles körben elosztva alacsony minőségű szén, aminosav talaj, víz üledékek, állati széklet, szerves trágyák, állati és növényi maradványok és így tovább. Gyakran látjuk, hogy a talaj fekete, vagyis a huminsav (kevésbé huminsav sárga) alacsony szén-dioxid-kibocsátású szénben (időjárás szén, lignit, tőzeg) a legmagasabb (30-80%) huminsav tartalma, majd szerves komposztot (körülbelül 5-20%). A szenet mesterségesen oxidálják (levegővel, aminosav ózonnal vagy salétromsavval kezelve), hogy regenerált huminsavat

Az oldószer oldhatóságának és a szín besorolásának megfelelően az aminosav három összetevőre osztható: ① acetonban vagy etanolban feloldva, barna sav; ② acetonban oldhatatlan, fekete fulvicsav; ③ vízben vagy vékonyban oldódik A savas részt fulvósavnak nevezzük

A mezőgazdasági felhasználható tápanyag-talaj adalékanyagok, gyökeresedés és Zhuanggan műtrágya adalékanyagok, talajjavító, növénynövekedés szabályozó, levéltrágya összetevő, Amino Acid hideg, szárazság, összetett műtrágya szinergista és nitrogén, foszfor, kálium és más elemek kombinált humuszos műtrágyával, a műtrágya hatékonyságával, a talaj javításával, a növénynövekedés ösztönzésével, a mezőgazdasági termékek minőségének javításában és más funkciókban. A huminsav és a csurgalékvíz, az atrazin és más peszticidek keveréke, az aminosav javíthatja a hatékonyságot, a maradék toxicitás gátlását; a nátrium-humát hatásos az almafa rothadásának kezelésére.

Az aminosavak a növénynövekedés szerepe három: 1) szerves nitrogén tápanyag-kiegészítő forrás; 2) fémion kelátképző szer. (Kelátképző) fémionok, valamint az esszenciális elemek és nyomelemek (a kalcium, a magnézium, a vas, a mangán, a cink, az aminosav réz, a molibdén, a bór, a szelén stb. kalcium, különböző tápanyagok növényi felhasználásának javítása, 3) enzimkészítmények. Az aminosavak a gyorsítószerek és katalizátorok a különböző enzimek szintéziséhez a növényekben, az aminosavban, amelyek fontos szerepet játszanak a növényi anyagcserében. Azonban az aminosavak a talajban könnyen asszimilálják a baktériumok, bomlás, nem kell használni, mint alap-műtrágya a talajban, hanem a lombozat műtrágya, szórás a leveleken, így a növények közvetlenül az aminosavak levél felszívódása és egyéb elemekkel.