Haza > hírek > Tartalom

Az aminosav táplálkozási összetevői

Jun 06, 2017

Az aminosavak a legegyszerűbb anyagok, amelyek fehérjéket alkotnak az organizmusokban és kapcsolódnak az életműhöz, és a szervezetekben lévő fehérjemolekulák alapvető egységei, az aminosavak, amelyek szorosan kapcsolódnak a szervezetek életműveihez. Különleges élettani funkciója van az antitestben, és az egyik elengedhetetlen tápanyag a szervezetben.

Az aminosav műtrágyák a növényi aminosavakon alapulnak, hatalmas felületaktivitásuk és abszorpciós kapacitásuk felhasználásával, a tápanyagok (nitrogén, foszfor, kálium, vas, aminosav réz, mangán, cink, alumínium, bór stb.). az emberi növények növekedését és fejlődését, valamint az adagolással és komplexálással előállított szerves és szervetlen vegyületeket. Ez a műtrágya nemcsak sok elem lassú felszabadulását és teljes körű felhasználását tartja karban, hanem biztosítja a nyomelemek stabilitását és hosszú távú hatását is. Jó hatással van a növényi lélegzés fokozására, a növényi redox folyamatának javítására és a növényi anyagcserére. Az aminosav elősegíti a fotoszintézis és a klorofill képződését, valamint az élettani és biokémiai folyamatok, mint például az oxidok aktivitása, az enzimaktivitás, a magok csírázása, a tápanyagok felszívódása és a gyökerek növekedése és fejlődése nyilvánvaló elősegítő és aktiváló hatásokkal . Különösen a növényekkel való affinitása nem hasonlítható össze más anyagokkal. Az aminosav műtrágya hatékonysága a szerves trágya hosszú távú hatását, a műtrágya gyors működését, a bio-műtrágya stabilitását és a mikro-műtrágya hatékonyságát határozza meg. Ez a tanulmány elsősorban a mezőgazdaságban lévő aminosavak alkalmazását tárgyalja ebben a műtrágyában.

A talaj agglomerációja a talajszerkezet alapegysége. Az aminosavak használata túlságosan nagy mértékben megváltoztathatja a talajsót, a lúgos túl erős, a talaj részecske magassági diszperziója, a talaj szerkezeti különbségeinek fizikai és kémiai karakterei, elősegíti a talaj agglomerációjának kialakulását, aminosav alkalmazásával, az aminosavval a sűrűség nyilvánvalóan csökkent, a teljes porozitás és a vízmegtartó képesség növekedett, ami elősegítette a talajvíz megőrzésének és megtermékenyítésének képességét, ezáltal kedvező feltételeket teremtve a növényi gyökerek növekedésének és fejlődésének.

A talaj mikroorganizmus a talajösszetétel egyik fontos tényezője, a talaj szerves és szervetlen tulajdonságainak átalakulása, a tápelemek keringése és az enzimek képződése a növényi élet során. Az aminosavak elősegíthetik a talaj mikrobiális aktivitását, növelhetik a talaj mikroorganizmusainak számát, javíthatják a talaj enzimaktivitását, számos hazai és külföldi kutatási adat megerősítheti, hogy az aminosavak alkalmazása az aerob baktériumokat, az aktinomycetákat, a rostok bomlását eredményezheti a baktériumok növekedtek. Előnyös a szerves anyagok mineralizációjának felgyorsítása és a tápelemek felszabadulásának elősegítése.

A vegyipar gyors fejlődésével a vegyianyag-műtrágyák gyártási és alkalmazási mennyisége egyre nő, a műtrágyák alkalmazása pedig fontos szerepet játszik a mezőgazdasági termelés fejlesztésében, de olyan problémák, mint a műtrágya-felhasználás a beruházási költségek és a műtrágya felhasználás csökkenése is fokozatosan tükröződnek.