Haza > hírek > Tartalom

Az aminosav hatékonysága és hatása

Sep 20, 2017

Glutaminsav, arginin és aszparaginsav, cisztin, L-dopa funkció külön kezeli egyes betegségek, mint például az aminosavakat, főként májbetegségek, gasztrointesztinális betegségek, agy, szív- és érrendszeri betegségek, légúti betegségek kezelésében és az izmok energiájának javítására , a gyermekgyógyászati ​​táplálkozás és a méregtelenítés stb. Ezen kívül az aminosavszármazékok ígéretet mutattak a rák kezelésében.

Élelmiszer-táplálkozás, beszélni az aminosavak működéséről

Az aminosav hatása

1. A fehérjék emésztését és felszívódását a szervezetben aminosavak végzik: mivel a test fehérje első tápanyag-összetevői és szerepe az élelmiszer-táplálkozásban nyilvánvaló, de nem alkalmazható közvetlenül az emberi szervezetben, de kis molekulákon keresztül aminosavvá alakítás után.

2. Nitrogén egyensúly: ha a napi étrend megfelelő fehérje minősége és mennyisége megfelelő, a felhasznált nitrogén mennyisége megegyezik a trágya, a vizelet és a bőr által kioltott nitrogén mennyiségével, amit a nitrogén teljes egyensúlyának neveznek. Valójában egyensúly van a fehérje és az aminosavak között, amelyeket folyamatosan szintetizálnak és bomlanak. A fehérjét bizonyos tartományon belül kell tartani, és a szervezet képes szabályozni a fehérje anyagcseréjét a nitrogén egyensúly fenntartása érdekében. Az egyensúly mechanizmusát a túlzott mennyiségű fehérje túlterhelésével és a szervezet szabályozási képességén túl is meg lehet semmisíteni. A fehérjét egyáltalán nem eszik, és a szervezetben lévő fehérje még mindig lebomlik, és a negatív nitrogén egyensúly folyamatosan jelen van. Ha nem végez időben korrekciós lépéseket, végül az antitest halálához vezet.

3. Konvertálás cukorra vagy zsírokra: az aminosav katabolizmusa az a-ketoacidot termeli, amelyet különböző tulajdonságokkal rendelkező cukor vagy zsír anyagcsere útjai metabolizálnak. Az A - ketoacid az új aminosavak szintézisére, vagy cukor - vagy zsírsavvá alakításra, vagy trikarboxiciklusos oxidációra bomlik a CO2 - és H2O - ba bomlanak, és energiát szabadít fel.

4. enzim, hormon, bizonyos vitaminok: az enzim kémiai természete fehérje (aminosavmolekulák), mint amiláz, pepszin, kolinészteráz, karboanhidráz, transzamináz stb. A nitrogéntartalmú hormonok összetevői fehérjék vagy származékaik, például növekedési hormon, pajzsmirigy hormon, epinefrin, inzulin és enterotróp hormon. Néhány vitamin aminosavból áll, vagy a fehérjékkel kombinálva. Az enzimek, hormonok és vitaminok fontos szerepet játszanak az élettani funkciók és a katalitikus anyagcsere szabályozásában.

5. Az emberi szervezet esszenciális aminosavaira vonatkozó követelmények: a szükséges mennyiségű esszenciális aminosav a felnőttek esetében a fehérje követelményének mintegy 20% -a, 37%.

Aminosavak

1. Az élet meghosszabbítása

Ha a testben az idõsek fehérje lebomlik, a szintézis lelassul. Általánosságban elmondható, hogy az idősek több fehérjét igényelnek, mint a fiatal felnőttek, és a metionin és a lizin iránti kereslet magasabb, mint a fiatal felnőtteknél. A 60 évesnél idősebb embernek napi 70 gramm fehérjét kell fogyasztania, és megköveteli, hogy a fehérje a szükséges aminosavakat teljes és megfelelő módon tartalmazza, ilyen magas minőségű fehérjét, és meghosszabbítsa az életet.

2. Az aminosavakat főként az összetett aminosav-infúzió, valamint a terápiás gyógyszerek és szintetikus peptid gyógyszerek előállítására használják. Jelenleg több mint száz aminosavat használnak gyógyszerként, köztük 20 aminosavat, amelyek fehérjéket és több mint 100 aminosavat tartalmaznak, amelyek a nem fehérjét alkotják.

A modern véna infúzióban lévő összetett készítmények különféle aminosav-összetételében a táplálkozás és a táplálkozás "elemei" nagyon fontos szerepet tölt be a terápiában, a táplálkozásban, hogy fenntartsák a kritikusan beteg betegek mentési betegeit, pozitív szerepet töltenek be az alapvető gyógyászati ​​fajták közé. modern orvosság.

Antitest az emberi létfontosságú táplálékbevitelhez annak érdekében, hogy fennmaradjon annak érdekében, hogy fenntartsa a normál fiziológiás, biokémiai, immunfunkciót és életmódot, például növekedést, anyagcserét a szervezetben emésztés, felszívódás, anyagcsere után, elősegíti az antitestek növekedését és fejlődését, a mentális egészség, az anti-kudarc megelőzése, meghosszabbítja az integrált folyamat élettartamát táplálékként. Az élelmiszerben lévő aktív összetevőt tápanyagnak nevezik.

Az emberi testként a fehérjék, a lipidek, a szénhidrátok, a szervetlen sók (ásványi anyagok, beleértve a főbb elemeket és nyomelemeket, vitaminokat, vizet és az élelmiszer-rostot) legegyszerűbb anyaga, az emberi testnek is szüksége van a tápanyagokra. a táplálkozási funkciók a szervezetben, de szorosan kapcsolódnak az anyagcsere folyamathoz, és részt vesznek, elősegítik és szabályozzák az életműveket.A test kapcsolódik a külvilághoz élelmiszerrel, fenntartja a belső környezet relatív állandóját, kiegészíti az egységességet és a belső és külső környezet egyensúlya.