Haza > hírek > Tartalom

Aminosav-savalap-titrálási görbe

Nov 02, 2017

Az aminosavak olyan vegyületek, amelyek amino- és karboxilcsoportokat tartalmazó aminosavakkal szubsztituáltak. A hidroxi-savakhoz hasonlóan az aminosavak alfa-béta, gamma -... W-aminosavakra oszthatók, de a proteolízissel nyert aminosavak az alfa-aminosavak, és csak két tucatnyi van, amelyek a fehérjéket alkotó alapvető egységek.

Az aminosavak az alapanyagok, amelyek az állatok takarmányozásához szükséges fehérjéket alkotják. Lúgos aminosavakat és savas karboxilcsoportokat tartalmazó szerves vegyületek. Az aminocsoport alfa-aminosav az alfa-szénatomon. A fehérjéket alkotó aminosavak többnyire alfa-aminosavak.

Az aminosavak az anyagcserén keresztül a következő szerepet játszhatják a szervezetben: Savak, hormonok, ellenanyagok, kreatin stb. Válnak. Kapcsolódjanak a szénhidrátokhoz és a zsírokhoz; Oxidálja a szén-dioxidot, a vizet és a karbamidot, energiát termel.

Az aminosavak színtelen, több mint 200 ° C, olvadáspontja, mint a szerves vegyületek átlagosan sokkal magasabb olvadáspontja. Az alfa-aminosav négy különböző savas, édes, keserű és friss ízű. A leggyakrabban használt ízesítőszerek a mononátrium-glutamát és a glicin. Az aminoválasztás általában vízben, savas oldatban és alkáli oldatban nem oldódik vagy nem oldódik szerves oldószerekben, például etanolban vagy éterben. Az aminosavak a vízben oldhatóak a különbség nagyon nagy, mint például a legkisebb oldhatóságú tirozin, 25 ° C, tirozin oldott csak 0,045 g 100 g vizet, de a forró törölközőben a tirozin oldhatóság nagyobb. A lizin és a speramát gyakran sósav formájában jelen vannak, mivel nagyon vízben oldódnak, és a deszkeszcencia miatt nehézkristályosodni [5].

(1) a különböző közös aminosavak színének és színének könnyen lehet színtelen kristályok, és a kristályos alak az aminosavak szerkezetétől függ. Például az 1-monoglutaminsav egy tetragóna, és a D monoglutaminsav egy gyémánt alakú pelyhek.

(2) magas olvadáspontú aminosav kristályosítása, olvadáspontja általában 200-2 200 ° C, az olvadáspont közelében vagy annak közelében sok aminosavat aminra és CO2-re bontanak.

(3) a legtöbb oldhatósági aminosav vízben oldódik. Különböző a különböző aminosavak vízben való oldhatósága, például a lizin, az arginin és a prolin oldhatósága. A tirozin, cisztein és hisztidin oldhatósága nagyon kicsi. Mindenféle aminosav oldható erős bázisokban és erős savakban. De az aminosavak oldhatatlanok vagy enyhén oldódnak etanolban.

(4) az ízesített aminosavak és származékaik bizonyos ízzel rendelkeznek, például savanyú, édes, keserű stb. A faj ízlése az aminosav típusához és a háromdimenziós szerkezethez kapcsolódik. Általánosságban elmondható, hogy a d típusú aminosav édes ízű, édes intenzitása magasabb, mint a megfelelő L1 aminosav.

(5) különböző közös aminosavak ultraibolya abszorpciós tulajdonságai nem képesek a látható fény elnyelésére. De a tirozin, a triptofán és a fenil-alanin nyilvánvaló foto-abszorpcióval rendelkezik az ultraibolya régióban. A legtöbb fehérje tartalmazza ezt a három aminosavat, különösen a tirozint. Ezért a fehérje tartalmát kvantitatív módon 280 ms hullámhosszú UV-abszorpciós jellemzővel detektálhatjuk.

Aminosav bázis titrálási görbe

Glycine, például: vízben oldható Moore glicin, az oldat pH-értéke 5,97, standard NaOH- és HCl-titrálással, oldat pH-értéke ordinátként, HCi és NaOH hozzáadásával, az abszcissza a rajz móljainak számát, a titrálási görbét . Ennek a görbének nagyon fontos jellemzője, hogy pH = 2,34 és pH = 9,60, két inflexiós pont van, amelyek pK1 és pK2. Szabály: pH [R]. > pH> pK2 ', [R] [R +]> [R +]; Amikor a pH pI, a nettó töltés nulla, [R] = [R-]; Ha a pH Ha a pH értéke> pI, a nettó töltés "-