Haza > hírek > Tartalom

Elemzése a funkcionális és a várható szerves műtrágya a mezőgazdaságban Kínában

Aug 23, 2018Megfelelően megérteni a műtrágyák szerepét a fenntartható fejlődésben és biztosítani az élelmiszerbiztonságot. A műtrágya a gabona "gabona". Minél magasabb a terméshozam, annál nagyobb a tápanyagigény. A nagy intenzitású agrárfejlesztés esetében a természetes ökológiai forgalomban alkalmazott módszer nem képes kiegészíteni a magas hozamú növények tápanyagigényét. A műtrágyák negatív hatásainak alapvető megoldása a műtrágyák ésszerű felhasználása. Meg kell ragaszkodnunk a zöld fejlődés alapvető koncepciójához, meg kell állapítanunk azt az alapvető egyetértést, hogy a modern mezőgazdaság elválaszthatatlan a műtrágyából és elérheti a mezőgazdaság és a társadalom fenntartható fejlődését.


image.png


1) Hangsúlyozzák a műtrágyák és termelési folyamatuk erőforrásokra és a környezetre gyakorolt hatását


A műtrágyaipar nagymértékben függ az erőforrás-függőségtől, és az energia az energiaiparra és az erőforrásokra támaszkodik, és támogatja a jövő társadalom fejlődésének anyagi alapját, minden évben a nitrogéntartalmú műtrágya miatt a foszfát műtrágyagyártás Kínában nagy mennyiséget kell fogyasztania a villamos energia, a szén, a víz és az ásványi erőforrások, a műtrágya másodlagos feldolgozás folyamatában, szintén nagy mennyiségű energiát fogyasztanak és bizonyos kibocsátást termelnek. Különösen foglalkozni kell a foszfogipszum problémájával.


2) A műtrágya hatékonyságának teljes megértése a fogyás alapja


Mint mindannyian tudjuk, az élelmiszerbiztonság garantálása érdekében bizonyos mennyiségű tápanyagfelvételt kell garantálni. A műtrágya alkalmazásának csökkentésére és a felszívódás mértékének biztosítására vonatkozó előfeltétel mellett az egyetlen módja a tápanyag-felvétel és a felszívódás mértéke közötti különbség. A különbség csökkentése a hatékonyság növelése. Tehát hagyja növelni a hatását, hogy csökkentsék a súlyt vak csökkenti súlyát is tudománytalan csökkenteni súlyát.


3) megfelelően kezelje a szerves trágya és a szervetlen műtrágya közötti kapcsolatot


A szerves trágyák fontos szerepet játszanak az emberi fejlődés történetében. A társadalom fejlődésével és a tudományos fejlődéssel azonban a szerves trágyák kisebb és kisebb szerepet játszanak a mezőgazdasági termelésben, különösen a növényi tápelemek biztosításában. Ami egyszer a szerves trágya volt, fontos környezeti szennyeződésgé vált. Fel kell ébrednünk annak a ténynek, hogy a modern társadalom feltételei között lehetetlen visszatérni a szerves trágya újrahasznosításának korszakához. A földi anyag újrahasznosításának szempontjából azonban a szerves hulladékok jelenlegi megoldása elsősorban talaj mikroorganizmusokra támaszkodik, vagyis a mezőgazdasági területekre való alkalmazásra. Egyrészt megoldják a szerves hulladékok szennyezését; másrészt a szerves trágyázó talaj funkciója játszható, hogy termékei a lehető legjobban kihasználhassák.

image.png